Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šťavnatý klobáskový sendvič

Šťavnatý klobáskový sendvič

5/5 Počet hodnocení: 4
Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2369 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 125 g
Tuky 167 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sendvič s klobáskami v medovo-hořčičné glazuře

Suroviny

menší, podélně přepůlená
olej 2 PL
např. bavorské
velká, na plátky
balzamikový ocet 1 PL
hořčice dijonská 1 PL
lze nahradit plnotučnou
med 1 PL
čirý
kvalitní, na dochucení, příp. barbecue omáčka, mexická salsa

Postup

1

Půlky ciabatty opečte v toustovači.

2

V pánvi na oleji osmahněte klobásky dozlatova; stačí pět minut (pokud máte syrové, jako je cipollata, tak je opékejte na mírném ohni o deset minut déle).

3

Vyjměte je a do uvolněné pánve dejte cibuli a na mírném plameni ji opékejte, až začne hnědnout a karamelizovat.

4

Pak přidejte balzamikový ocet, hořčici a med, promíchejte, vraťte do pánve klobásky a společně prohřejte. 

5

Rozdělte do ciabatt, dochuťte kečupem a dalšími hotovými omáčkami a přiklopte.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...