0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s ředkvičkami a chimichurri z ředkvičkových listů

Steak s ředkvičkami a chimichurri z ředkvičkových listů
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak s ředkvičkami a chimichurri z ředkvičkových listů

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 820 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 15 g
Tuky 67 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zužitkujte ředkvičky se vším všudy! Na jaře je nať z ředkviček tak svěží a křehká, že by byl hřích ji vyhodit – připravte z ní krásně zelenou omáčku chimichurri, která skvěle doplní středně propečený hovězí steak. 

Suroviny

ředkvičky 1 svazek
petrželka 0.5 svazku
česnek 2 stroužky
utřené
sůl
pepř
čerstvě mletý
chilli paprička 1 ks
malá, zbavená semínek
oregano 0.5 ČL
sušené
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej 60 ml
+ navíc na steaky a ředkvičky
hovězí maso 1 ks
vyzrálý hovězí steak (sirloin, rump) o váze cca 300 g

Postup

1

Ředkvičky včetně natě omyjte. Nať odřízněte a nasekejte najemno. Stejně naložte i s petrželkou. Smíchejte s utřeným česnekem, 1/2 lžičky soli, nadrobno nakrájenou chilli papričkou, oreganem a octem. Přilévejte olej a míchejte, dokud nevznikne hustá omáčka. Případně můžete chimichurri také mixovat. Ředkvičky rozkrojte na půl, dejte do misky, pokapejte troškou oleje, osolte a promíchejte.

2

Rozpalte gril nebo grilovací pánev. Steaky osolte, opepřete a slabě potřete olejem. Grilujte po každé straně 2–4 minuty (podle výšky steaku a také podle toho, jak chcete steak propečený).

3

Maso sundejte z pánve a nechte jej odpočinout v teple. Mezitím vhoďte na očištěnou pánev ředkvičky a ogrilujte je. Steak nakrájejte, vložte na talíř, přidejte ředkvičky a pokapejte chimichurri.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit