0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s ředkvičkami a chimichurri z ředkvičkových listů

Steak s ředkvičkami a chimichurri z ředkvičkových listů
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak s ředkvičkami a chimichurri z ředkvičkových listů

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 820 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 15 g
Tuky 67 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zužitkujte ředkvičky se vším všudy! Na jaře je nať z ředkviček tak svěží a křehká, že by byl hřích ji vyhodit – připravte z ní krásně zelenou omáčku chimichurri, která skvěle doplní středně propečený hovězí steak. 

Suroviny

ředkvičky 1 svazek
petrželka ½ svazku
česnek 2 stroužky
utřené
sůl
pepř
čerstvě mletý
chilli paprička 1 ks
malá, zbavená semínek
oregano ½ ČL
sušené
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej 60 ml
+ navíc na steaky a ředkvičky
hovězí maso 1 ks
vyzrálý hovězí steak (sirloin, rump) o váze cca 300 g

Postup

1

Ředkvičky včetně natě omyjte. Nať odřízněte a nasekejte najemno. Stejně naložte i s petrželkou. Smíchejte s utřeným česnekem, 1/2 lžičky soli, nadrobno nakrájenou chilli papričkou, oreganem a octem. Přilévejte olej a míchejte, dokud nevznikne hustá omáčka. Případně můžete chimichurri také mixovat. Ředkvičky rozkrojte na půl, dejte do misky, pokapejte troškou oleje, osolte a promíchejte.

2

Rozpalte gril nebo grilovací pánev. Steaky osolte, opepřete a slabě potřete olejem. Grilujte po každé straně 2–4 minuty (podle výšky steaku a také podle toho, jak chcete steak propečený).

3

Maso sundejte z pánve a nechte jej odpočinout v teple. Mezitím vhoďte na očištěnou pánev ředkvičky a ogrilujte je. Steak nakrájejte, vložte na talíř, přidejte ředkvičky a pokapejte chimichurri.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč