0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s ředkvičkami a chimichurri z ředkvičkových listů

Steak s ředkvičkami a chimichurri z ředkvičkových listů
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak s ředkvičkami a chimichurri z ředkvičkových listů

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 820 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 15 g
Tuky 67 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zužitkujte ředkvičky se vším všudy! Na jaře je nať z ředkviček tak svěží a křehká, že by byl hřích ji vyhodit – připravte z ní krásně zelenou omáčku chimichurri, která skvěle doplní středně propečený hovězí steak. 

Suroviny

ředkvičky 1 svazek
petrželka ½ svazku
česnek 2 stroužky
utřené
sůl
pepř
čerstvě mletý
chilli paprička 1 ks
malá, zbavená semínek
oregano ½ ČL
sušené
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej 60 ml
+ navíc na steaky a ředkvičky
vyzrálý hovězí steak (sirloin, rump) o váze cca 300 g

Postup

1

Ředkvičky včetně natě omyjte. Nať odřízněte a nasekejte najemno. Stejně naložte i s petrželkou. Smíchejte s utřeným česnekem, 1/2 lžičky soli, nadrobno nakrájenou chilli papričkou, oreganem a octem. Přilévejte olej a míchejte, dokud nevznikne hustá omáčka. Případně můžete chimichurri také mixovat. Ředkvičky rozkrojte na půl, dejte do misky, pokapejte troškou oleje, osolte a promíchejte.

2

Rozpalte gril nebo grilovací pánev. Steaky osolte, opepřete a slabě potřete olejem. Grilujte po každé straně 2–4 minuty (podle výšky steaku a také podle toho, jak chcete steak propečený).

3

Maso sundejte z pánve a nechte jej odpočinout v teple. Mezitím vhoďte na očištěnou pánev ředkvičky a ogrilujte je. Steak nakrájejte, vložte na talíř, přidejte ředkvičky a pokapejte chimichurri.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...