Zužitkujte ředkvičky se vším všudy! Na jaře je nať z ředkviček tak svěží a křehká, že by byl hřích ji vyhodit – připravte z ní krásně zelenou omáčku chimichurri, která skvěle doplní středně propečený hovězí steak.
Suroviny
Postup
Ředkvičky včetně natě omyjte. Nať odřízněte a nasekejte najemno. Stejně naložte i s petrželkou. Smíchejte s utřeným česnekem, 1/2 lžičky soli, nadrobno nakrájenou chilli papričkou, oreganem a octem. Přilévejte olej a míchejte, dokud nevznikne hustá omáčka. Případně můžete chimichurri také mixovat. Ředkvičky rozkrojte na půl, dejte do misky, pokapejte troškou oleje, osolte a promíchejte.
Rozpalte gril nebo grilovací pánev. Steaky osolte, opepřete a slabě potřete olejem. Grilujte po každé straně 2–4 minuty (podle výšky steaku a také podle toho, jak chcete steak propečený).
Maso sundejte z pánve a nechte jej odpočinout v teple. Mezitím vhoďte na očištěnou pánev ředkvičky a ogrilujte je. Steak nakrájejte, vložte na talíř, přidejte ředkvičky a pokapejte chimichurri.