Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s ředkvičkami a chimichurri z ředkvičkových listů

Steak s ředkvičkami a chimichurri z ředkvičkových listů
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak s ředkvičkami a chimichurri z ředkvičkových listů

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 820 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 15 g
Tuky 67 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zužitkujte ředkvičky se vším všudy! Na jaře je nať z ředkviček tak svěží a křehká, že by byl hřích ji vyhodit – připravte z ní krásně zelenou omáčku chimichurri, která skvěle doplní středně propečený hovězí steak. 

Suroviny

ředkvičky 1 svazek
petrželka ½ svazku
česnek 2 stroužky
utřené
sůl
pepř
čerstvě mletý
malá, zbavená semínek
oregano ½ ČL
sušené
vinný ocet červený 2 PL
olivový olej 60 ml
+ navíc na steaky a ředkvičky
vyzrálý hovězí steak (sirloin, rump) o váze cca 300 g

Postup

1

Ředkvičky včetně natě omyjte. Nať odřízněte a nasekejte najemno. Stejně naložte i s petrželkou. Smíchejte s utřeným česnekem, 1/2 lžičky soli, nadrobno nakrájenou chilli papričkou, oreganem a octem. Přilévejte olej a míchejte, dokud nevznikne hustá omáčka. Případně můžete chimichurri také mixovat. Ředkvičky rozkrojte na půl, dejte do misky, pokapejte troškou oleje, osolte a promíchejte.

2

Rozpalte gril nebo grilovací pánev. Steaky osolte, opepřete a slabě potřete olejem. Grilujte po každé straně 2–4 minuty (podle výšky steaku a také podle toho, jak chcete steak propečený).

3

Maso sundejte z pánve a nechte jej odpočinout v teple. Mezitím vhoďte na očištěnou pánev ředkvičky a ogrilujte je. Steak nakrájejte, vložte na talíř, přidejte ředkvičky a pokapejte chimichurri.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč