0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Studená okurková polévka

Studená okurková polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Studená okurková polévka

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 159 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 31 g
Tuky 1 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pikniku si můžete dopřát i polévku! Studená okurková polévka vás úžasně osvěží během parných letních dnů, takže je na piknik jako stvořená.

Suroviny

okurka 1 ks
nakrájená na kusy
mandlové mléko 120 ml
neslazené
česnek 1 stroužek
drcený
bazalka 3 lístky
jarní cibulka 1 ks
nasekaná
jablko 1 ks
sladké, zbavené jádřince a nakrájené na kousky
limetová šťáva
pár lžiček (podle chuti)
sůl 0.25 ČL
Na ozdobení
paprika červená 1 ks
nakrájená na kostičky
mandle plátky
nebo mandlové hranolky, opražené a vychladlé
bazalka
čerstvé lístky podle chuti

Postup

1

Všechny suroviny (část okurky odložte na ozdobení a nakrájejte na kostičky) rozmixujte ve vhodném přístroji dohladka. Podle potřeby nařeďte vodou nebo dalším mandlovým nápojem. V dobře těsnící nádobě dejte na 1–2 hodiny chladit do ledničky. Pak vezměte – ve šroubovací sklenici nebo v termosce – s sebou kamkoli chcete (přísady na ozdobení zabalte zvlášť či vynechte), nebo hned podávejte ozdobené uvedenými surovinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit