0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 518 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 56 g
Tuky 22 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Studená polévka pochází původně z Litvy a zdomácněla také v Polsku, kde se zpravidla připravuje z čerstvě uvařené řepy. Verze ze sterilované řepy šetří čas a řeší i ochucení, díky láku je polévka sladkokyselá právě tak akorát. Čím je chlodnik studenější, tím lepší – klidně jej připravte předem, v lednici vděčně počká do doby podávání.

Suroviny

kefír 400 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
omytá a nakrájená na drobné kostičky
sterilovaná, nakrájené na malé kostičky i s lákem
kopr 2 snítky
nebo podle chuti, nasekaný
ředkvičky 1 svazek
nakrájené na co nejtenčí plátky

1 Ve velké míse dobře rozmíchejte zakysanou smetanu s kefírem. Podle chuti osolte a opepřete. Přidejte okurku na kostičky (pokud chcete, můžete ji i oloupat) a červenou řepu.

2 Společně promíchejte a dejte vychladit aspoň na 20 minut do lednice. Podávejte s nasekaným koprem a plátky ředkviček.

NĚCO NAVÍC
Pokud spěcháte, můžete polévku rychle vychladit přidáním pár kostek ledu. Chuťově ostřejší chlodnik vytvoříte, když s kefírem a smetanou rozmícháte i prolisovaný stroužek česneku. Pokud chcete, aby byl chlodnik sytější, přidejte na závěr do polévky nakrájené nebo nasekané vejce uvařené natvrdo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč