0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karotkové sušenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 43
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4161 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 591 g
Tuky 175 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mlsejte zdravě! Mrkvové sušenky jsou samy o sobě sice sladké, ale ne přeslazené.

Suroviny

mrkev 250 g
karotka – očištěná, najemno nastrouhaná
máslo 200 g
změklé
krupicový cukr 50 g
mouka pšeničná polohrubá 400 g
+ na posypání pracovní plochy
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
jogurt bílý 1 kelímek
moučkový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 bal

1 Důkladně promíchejte karotku, máslo, krupicový cukr, mouku a prášek do pečiva, podle potřeby přidejte jogurt a vypracujte vláčné těsto. Dejte na hodinu odpočinout do chladničky.

2 Na pomoučněném válu vyválejte plát silný asi 5 mm. Vykrájejte malá kolečka, klaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Ještě horké obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

NĚCO NAVÍC 
Kolečka můžete slepovat po dvou rybízovou nebo jinou výraznou marmeládou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Komentáře

Anonym

naprosto vyborne, nemuzu se od nich odtrhnout :)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit