Mlsejte zdravě! Mrkvové sušenky jsou samy o sobě sice sladké, ale ne přeslazené.
Suroviny
mrkev
250
g
karotka – očištěná, najemno nastrouhaná
máslo
200
g
změklé
krupicový cukr
50
g
mouka pšeničná polohrubá
400
g
+ na posypání pracovní plochy
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
jogurt bílý
1
kelímek
moučkový cukr
100
g
vanilkový cukr
1
bal
Postup
1
Důkladně promíchejte karotku, máslo, krupicový cukr, mouku a prášek do pečiva, podle potřeby přidejte jogurt a vypracujte vláčné těsto. Dejte na hodinu odpočinout do chladničky.
2
Na pomoučněném válu vyválejte plát silný asi 5 mm. Vykrájejte malá kolečka, klaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Ještě horké obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
NĚCO NAVÍC
Kolečka můžete slepovat po dvou rybízovou nebo jinou výraznou marmeládou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Snadné domácí pečení s dětmi(16 receptů )
- 30 receptů na nejlepší domácí sušenky(30 receptů )
- Kořenová zelenina: Levná surovina, kterou připravíte na desítky lahodných způsobů(36 receptů )
Komentáře