Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švédský bílý glögg
Švédský bílý glögg
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Švédský bílý glögg

4/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4441 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 625 g
Tuky 141 g
Vláknina 256 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

My se zahříváme ,svařákem‘, Švédové pijí glögg. Běžný je červený, s rozinkami a mandlemi na dně. Za zkoušku stojí i méně obvyklý bílý, oslazený bezovým sirupem.

Suroviny

sirup z bezových květů 200 ml
badyán 4 hvězdičky
skořice 1 svitek
+ další k podávání
kardamom 10 tobolek
lehce podrcených
zázvor (čerstvý) 6 cm
nakrájený na plátky
oloupaná v širších pruzích z 1 citronu
suché

Postup

1

Bezový sirup nalijte do rendlíčku, přidejte koření, zázvor a citronovou kůru a společně zahřejte. Pak sundejte z ohně a nechte vychladnout, přiklopte a uložte přes noc do chladu (připravenou směs můžete mít v lednici 2–3 dny).

2

Vytáhněte ze sirupu zázvor, kůru a koření – pokud chcete, můžete část ponechat (my jsme se rozhodli pro pár tobolek kardamomu). Vlijte do většího hrnce, přidejte víno a společně zahřejte, nenechte však vařit, abyste nepřišli o alkohol. Rozdělte do sklenic, podle chuti přidejte i svitky skořice na ozdobu. Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC
Místo tichého vína můžete vyzkoušet i prosecco a dochutit kolečky limety. V létě drink oceníte i vychlazený na ledu.

Recept i fotografie převzaty z Image Professionals.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín