0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švédský bílý glögg

Švédský bílý glögg
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Švédský bílý glögg

3/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4441 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 625 g
Tuky 141 g
Vláknina 256 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

My se zahříváme ,svařákem‘, Švédové pijí glögg. Běžný je červený, s rozinkami a mandlemi na dně. Za zkoušku stojí i méně obvyklý bílý, oslazený bezovým sirupem.

Suroviny

sirup z bezových květů 200 ml
badyán 4 hvězdičky
skořice 1 svitek
+ další k podávání
kardamom 10 tobolek
lehce podrcených
hřebíček 8 ks
zázvor (čerstvý) 6 cm
nakrájený na plátky
citronová kůra
oloupaná v širších pruzích z 1 citronu
suché

Postup

1

Bezový sirup nalijte do rendlíčku, přidejte koření, zázvor a citronovou kůru a společně zahřejte. Pak sundejte z ohně a nechte vychladnout, přiklopte a uložte přes noc do chladu (připravenou směs můžete mít v lednici 2–3 dny).

2

Vytáhněte ze sirupu zázvor, kůru a koření – pokud chcete, můžete část ponechat (my jsme se rozhodli pro pár tobolek kardamomu). Vlijte do většího hrnce, přidejte víno a společně zahřejte, nenechte však vařit, abyste nepřišli o alkohol. Rozdělte do sklenic, podle chuti přidejte i svitky skořice na ozdobu. Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC
Místo tichého vína můžete vyzkoušet i prosecco a dochutit kolečky limety. V létě drink oceníte i vychlazený na ledu.

Recept i fotografie převzaty z Image Professionals.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!
  • Lidé a jídlo

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!

Dobře se nalaďte a ochutnávání může začít! Apetit piknik se koná už po dvanácté, i letos jsme mu vyhradili jednu celou červnovou sobotu. Přijít můžete v jakémkoli počtu, jídla a pití bude pro všechny dost. Počasí by mělo hodování pod širým...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč