Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Svěží tabbouleh
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1957 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 130 g
Tuky 143 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tabbouleh je nejlepší je v době, kdy už jsou k mání rajčata uzrálá na slunci. V mezičase používáme sladká třešňová rajčátka (500g nakrájených na čtvrtky) z českých skleníků, nebo saháme po verzi ze sušených rajčat, kterou najdete v  Něco navíc.

Suroviny

kuskus 100 g
sůl
vyzrálá, nakrájená na kostičky či klínky
sušená rajčata 2 ks
nakládaná v oleji, nakrájená na kostičky či nudličky
ze 3 citronů
klínky k podávání
med 2 ČL
nakrájená nadrobno
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná nahrubo
máta 1 svazek
nasekaná najemno (lze vynechat)
olivový olej panenský 100 ml

Postup

1

Kuskus vsypte do větší mísy, osolte, přidejte nakrájená čerstvá i sušená rajčata a dobře promíchejte. Snažte se oddělit jednotlivá zrnka. Vmíchejte šťávu z citronů, med a cibuli. Nechte zakryté odležet 30 minut.

2

Potom vmíchejte nasekané bylinky. Pokud kuskus vypil všechnu tekutinu, ale zůstal tvrdý, vmíchejte trochu studené vody a nechte ještě 10 minut stát. Salát ochutnejte, případně dosolte. Pak dobře vmíchejte olej. Salát nechte aspoň 1 hodinu odležet zakrytý v chladničce (čím déle, tím lépe se prolnou chuti, ideálních je 6–8 hodin, ale neuškodí ani 12 hodin). Podávejte s klínky citronu.

NĚCO NAVÍC
Kuskus se sušenými rajčaty: V míse promíchejte 500 g kuskusu s 80 ml olivového oleje a solí, římským kmínem a pepřem podle chuti. Zalijte 900 ml vroucí vody (část lze nahradit vývarem) a nechte 10–15 minut stát, až se tekutina vsákne. Nechte okapat 150 g sušených rajčat nakládaných v oleji a nakrájejte je na kostičky, 20 g čerstvého zázvoru nakrájejte na nudličky. Přidejte 50g šalotky, nadrobno, a vše lehce opečte na pánvi na troše oleje z rajčat. Kuskus načechrejte vidličkou, vmíchejte do něj směs z pánve a 1/2 svazku nasekané hladkolisté petrželky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/4

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč