0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tuňákové kapsy pita

Tuňákové kapsy pita

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 kusy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2838 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 323 g
Tuky 91 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapsy naplňte tuňákovými placičkami s bramborem, rajčaty a ledovým salátem. Originální chuť ještě doplní hummus ochucený citronem a česnekem. 

Suroviny

moučné, oloupané, pokrájené, uvařené doměkka
tuňák (konzerva) 425 g
ve vlastní šťávě scezený, rozdrobený
jarní cibulka 2 ks
tence pokrájené
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 1 PL
vejce 1 ks
lehce prošlehané
strouhanka 3 PL
slunečnicový olej 3 PL
hummus 4 PL
pita 4 ks
celozrnný
ledový salát 4 lístky
na plátky

1 Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte tuňáka a cibuli, osolte a opepřete. Zformujte osm placiček.

2 Obalte postupně v mouce, vajíčku a strouhance. Smažte v pánvi na rozehřátém oleji 3–4 minuty z každé strany dozlatova. Nechte okapat na ubrousku.

3 Chleby pita překrojte napůl. Rozevřete a vnitřek pomažte hummusem. Do kapes rozdělte salát, rajčata a tuňákové placičky. Zabalte do ubrousku či fólie.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...