0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tuňákové kapsy pita

Tuňákové kapsy pita

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 kusy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2838 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 323 g
Tuky 91 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapsy naplňte tuňákovými placičkami s bramborem, rajčaty a ledovým salátem. Originální chuť ještě doplní hummus ochucený citronem a česnekem. 

Suroviny

brambory 300 g
moučné, oloupané, pokrájené, uvařené doměkka
tuňák (konzerva) 425 g
ve vlastní šťávě scezený, rozdrobený
jarní cibulka 2 ks
tence pokrájené
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 1 PL
vejce 1 ks
lehce prošlehané
strouhanka 3 PL
slunečnicový olej 3 PL
hummus 4 PL
pita 4 ks
celozrnný
ledový salát 4 lístky
rajče 2 ks
na plátky

1 Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte tuňáka a cibuli, osolte a opepřete. Zformujte osm placiček.

2 Obalte postupně v mouce, vajíčku a strouhance. Smažte v pánvi na rozehřátém oleji 3–4 minuty z každé strany dozlatova. Nechte okapat na ubrousku.

3 Chleby pita překrojte napůl. Rozevřete a vnitřek pomažte hummusem. Do kapes rozdělte salát, rajčata a tuňákové placičky. Zabalte do ubrousku či fólie.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit