Kapsy naplňte tuňákovými placičkami s bramborem, rajčaty a ledovým salátem. Originální chuť ještě doplní hummus ochucený citronem a česnekem.
Suroviny
brambory
300
g
moučné, oloupané, pokrájené, uvařené doměkka
tuňák (konzerva)
425
g
ve vlastní šťávě scezený, rozdrobený
jarní cibulka
2
ks
tence pokrájené
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
1
PL
vejce
1
ks
lehce prošlehané
strouhanka
3
PL
slunečnicový olej
3
PL
hummus
4
PL
pita
4
ks
celozrnný
ledový salát
4
lístky
rajče
2
ks
na plátky
1 Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte tuňáka a cibuli, osolte a opepřete. Zformujte osm placiček.
2 Obalte postupně v mouce, vajíčku a strouhance. Smažte v pánvi na rozehřátém oleji 3–4 minuty z každé strany dozlatova. Nechte okapat na ubrousku.
3 Chleby pita překrojte napůl. Rozevřete a vnitřek pomažte hummusem. Do kapes rozdělte salát, rajčata a tuňákové placičky. Zabalte do ubrousku či fólie.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levné a rychlé obědy do práce: 30 nejlepších receptů(21 receptů)
- Oběd v krabičce(6 receptů)
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů)