Kapsy naplňte tuňákovými placičkami s bramborem, rajčaty a ledovým salátem. Originální chuť ještě doplní hummus ochucený citronem a česnekem.
Suroviny
brambory
300
g
moučné, oloupané, pokrájené, uvařené doměkka
tuňák (konzerva)
425
g
ve vlastní šťávě scezený, rozdrobený
jarní cibulka
2
ks
tence pokrájené
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce
1
ks
lehce prošlehané
strouhanka
3
PL
slunečnicový olej
3
PL
hummus
4
PL
celozrnný
ledový salát
4
lístky
rajče
2
ks
na plátky
Postup
1
Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte tuňáka a cibuli, osolte a opepřete. Zformujte osm placiček.
2
Obalte postupně v mouce, vajíčku a strouhance. Smažte v pánvi na rozehřátém oleji 3–4 minuty z každé strany dozlatova. Nechte okapat na ubrousku.
3
Chleby pita překrojte napůl. Rozevřete a vnitřek pomažte hummusem. Do kapes rozdělte salát, rajčata a tuňákové placičky. Zabalte do ubrousku či fólie.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd v krabičce(6 receptů )
- Levné a rychlé obědy do práce: 30 nejlepších receptů(21 receptů )
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )