Pizza kapsy

Pizza kapsy

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1445 kcal
Bílkoviny 92 g
Cukr 75 g
Tuky 83 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Skvělé jídlo nejen pro vaše děti školního věku!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
hovězí maso mleté 350 g
skořice 1 ČL
mletá
vlašské ořechy 50 g
nahrubo
máta hrst
nasekaná
těsto na pizzu 1 bal
v prášku
rajčata 2 ks
pokrájená
sůl
pepř

1 Rozpalte troubu na 220 °C. Na rozehřátý olej vsypte cibuli, maso i skořici a smažte, až maso zhnědne; stačí tak pět minut. Stáhněte plamen, osolte a opepřete a pak do směsi vmíchejte ořechy a mátu.

2 Podle instrukcí na obalu připravte ze suché směsi těsto na pizzu (nemělo by vám to zabrat víc než deset minut). Rozdělte je na čtyři díly. Ty rozválejte na placky. Na každou z nich pak navršte čtvrtinu mírně vychladlé masové směsi, navrch položte dva kousky rajčete. Pak placku přehněte napůl, aby vznikla kapsa. Důkladně přitiskněte okraje a na povrchu vytvořte nožem tři zářezy. 

3 Kapsy přemístěte na plech pokrytý pečicím papírem a nechte v troubě propéct a lákavě zezlátnout.

Podávejte s tzatziki nebo s čerstvým zeleným salátem.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit