Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1445 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 75 g
Tuky 83 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé jídlo nejen pro vaše děti školního věku!

Suroviny

olivový olej 1 PL
nadrobno
mletá
nahrubo
máta hrst
nasekaná
v prášku
pokrájená
sůl
pepř

Postup

1

Rozpalte troubu na 220 °C. Na rozehřátý olej vsypte cibuli, maso i skořici a smažte, až maso zhnědne; stačí tak pět minut. Stáhněte plamen, osolte a opepřete a pak do směsi vmíchejte ořechy a mátu.

2

Podle instrukcí na obalu připravte ze suché směsi těsto na pizzu (nemělo by vám to zabrat víc než deset minut). Rozdělte je na čtyři díly. Ty rozválejte na placky. Na každou z nich pak navršte čtvrtinu mírně vychladlé masové směsi, navrch položte dva kousky rajčete. Pak placku přehněte napůl, aby vznikla kapsa. Důkladně přitiskněte okraje a na povrchu vytvořte nožem tři zářezy.

3

Kapsy přemístěte na plech pokrytý pečicím papírem a nechte v troubě propéct a lákavě zezlátnout.

Podávejte s tzatziki nebo s čerstvým zeleným salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...