
Sýrové krůtí miniřízečky s kořeněnými hranolky
Zapomeňte na fastfoody! Tohle jídlo je mnohem zdravější, když ho připravíte pěkně doma. Naši verzi si zaručeně zamiluje celá rodina.
Ingredience
- 500 g krůtích prsou, nakrájených na proužky, tzv. stripsy
- 2–3 lžičky chilli pasty harissa
- 3 stroužky česneku, 1 drcený, 2 jemně nasekané
- sůl
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 80 g toustového chleba, rozmixovaného na čerstvou strouhanku
- 750 g brambor, nakrájených na silnější hranolky
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté uzené papriky
- míchaný salát k podávání (frisée, rajčátka, polníček)
NA HRANOLKY
Příprava jídla
1 Krůtí nudličky promíchejte s harissou, drceným česnekem a osolte. Nechte alespoň hodinu, ale i přes noc v chladničce marinovat.
2 Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory promíchejte s polovinou oleje a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct na 15 minut.
3 Vejce prošlehejte se sýrem, omočte v něm krůtí maso, pak ho obalte v čerstvé strouhance a mírně ji přitlačte. Rozložte na jiný plech. Pokapejte druhou polovinou oleje.
4 Brambory vyndejte z trouby a dejte do mísy s nasekaným česnekem, mletou uzenou paprikou a osolte. Dobře promíchejte. Vraťte na plech a do trouby. Do jiné drážky umístěte plech s krůtími řízečky. Pečte dalších zhruba 15–20 minut dozlatova. Zlatavé řízečky podávejte s kořeněnými hranolky a lehkým zeleninovým salátem.
Přidat komentář