0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sýrové krůtí miniřízečky s kořeněnými hranolky

Sýrové krůtí miniřízečky s kořeněnými hranolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrové krůtí miniřízečky s kořeněnými hranolky

4.3/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2599 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 188 g
Tuky 116 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapomeňte na fastfoody! Tohle jídlo je mnohem zdravější, když ho připravíte pěkně doma. Naši verzi si zaručeně zamiluje celá rodina.

Suroviny

na proužky, tzv. stripsy
harissa 2 ČL
česnek 3 stroužek
1 ks drcený, 2 ks jemně nasekané
sůl
vejce 2 ks
2–3 vejce podle velikosti
strouhaný
toustový chléb 80 g
rozmixovaný na čerstvou strouhanku
Na hranolky
nakrájené na silnější hranolky
olivový olej 4 PL
paprika mletá uzená 1 ČL
salát
míchaný salát k podávání (např. frisée, rajčátka, polníček)

1 Krůtí nudličky promíchejte s harissou, drceným česnekem a osolte. Nechte alespoň hodinu, ale i přes noc v chladničce marinovat.

2 Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory promíchejte s polovinou oleje a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct na 15 minut.

3 Vejce prošlehejte se sýrem, omočte v něm krůtí maso, pak ho obalte v čerstvé strouhance a mírně ji přitlačte. Rozložte na jiný plech. Pokapejte druhou polovinou oleje.

4 Brambory vyndejte z trouby a dejte do mísy s nasekaným česnekem, mletou uzenou paprikou a osolte. Dobře promíchejte. Vraťte na plech a do trouby. Do jiné drážky umístěte plech s krůtími řízečky. Pečte dalších zhruba 15–20 minut dozlatova. Zlatavé řízečky podávejte s kořeněnými hranolky a lehkým zeleninovým salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...