Sýrové krůtí miniřízečky s kořeněnými hranolky

Sýrové krůtí miniřízečky s kořeněnými hranolky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2297 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 188 g
Tuky 94 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapomeňte na fastfoody! Tohle jídlo je mnohem zdravější, když ho připravíte pěkně doma. Naši verzi si zaručeně zamiluje celá rodina.

Související recepty

Suroviny

krůtí prsa 500 g
na proužky, tzv. stripsy
harissa 2 ČL
česnek 3 stroužek
1 ks drcený, 2 ks jemně nasekané
sůl
parmazán 3 PL
strouhaný
toustový chléb 80 g
rozmixované na čerstvou strouhanku
Na hranolky
brambory 750 g
na silnější hranolky
olivový olej 4 PL
paprika uzená 1 ČL
míchaný salát k podávání, např. frisée, rajčátka, polníček

1 Krůtí nudličky promíchejte s harissou, drceným česnekem a osolte. Nechte alespoň hodinu, ale i přes noc v chladničce marinovat.

2 Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory promíchejte s polovinou oleje a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct na 15 minut.

3 Vejce prošlehejte se sýrem, omočte v něm krůtí maso, pak ho obalte v čerstvé strouhance a mírně ji přitlačte. Rozložte na jiný plech. Pokapejte druhou polovinou oleje.

4 Brambory vyndejte z trouby a dejte do mísy s nasekaným česnekem, mletou uzenou paprikou a osolte. Dobře promíchejte. Vraťte na plech a do trouby. Do jiné drážky umístěte plech s krůtími řízečky. Pečte dalších zhruba 15–20 minut dozlatova. Zlatavé řízečky podávejte s kořeněnými hranolky a lehkým zeleninovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit