Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí roláda s pecorinem a citronovým dipem
Krůtí roláda s pecorinem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Krůtí roláda s pecorinem a citronovým dipem

3/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3827 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 57 g
Tuky 355 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krůta je favoritem mezi drůbežím masem. Její maso je zdravé, jemné i výrazné, libové i šťavnaté, bílé i tmavé. A můžete ji udělat na sto a jeden způsob!

Suroviny

1 ks
krůtí prso cca 1,2 kg, nejlépe s kůží, pokud nebude s kůží, tak plus 100 g plátků pěkné anglické slaniny na obalení
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 svazek
listy nasekané
česnek 2 stroužek
nadrobno
nastrouhaný, lze nahradit parmazánem
olivový olej 200 ml
na měsíčky
vývar kuřecí 200 ml
balzamikový ocet 80 ml
2 ks
červená čekanka rozebrané na listy, natrhané nahrubo
Na dip
hořčice dijonská 2 ČL
olivový olej 150 ml
z jednoho biocitronu
pažitka 1 svazek

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Krůtí prso položte na pracovní plochu kůží dolů a nožem prořízněte směrem od nejsilnější části vodorovně napůl, ale nedokrojte a rozevřete jako knihu. Mírně naklepejte a stejnoměrně zploštěte. Osolte a opepřete.

2

Smíchejte petrželku, česnek, pecorino a 2 lžíce olivového oleje, osolte a rozprostřete na vnitřní stranu plátu masa. Zarolujte, přičemž konce zahrnujte dovnitř, aby náplň neunikla. Pokud jste nedostali krůtí prso s kůží, zabalte ho do slaniny. Roládu upevněte kuchyňským provázkem.

3

Cibuli dejte do pekáčku, na ni položte roládu, potřete 1 lžící olivového oleje a osolte a opepřete i zvenčí. Podlijte vývarem a vínem a pečte zhruba 1 hodinu za občasného přelévání vypečenou šťávou.

4

Mezitím si připravte dip. Promíchejte žloutek, citronovou šťávu a hořčici. Za stálého šlehání přikapávejte a pak tenkým pramínkem přilévejte olej. Do husté majonézy přimíchejte citronovou kůru, pažitku, osolte, opepřete a dejte do chladničky.

5

Vyjměte upečenou roládu a cibuli z pekáčku a zakryté alobalem nechte 15 minut odpočívat. Šťávu v pekáčku přiveďte k varu a vařte 5 minut, až se zredukuje. Zašlehejte polovinu octa a 80 ml oleje. Osolte a sejměte ze sporáku.

 
6

Zbylý ocet a olej prošlehejte na zálivku, osolte a promíchejte s radicchiem a petrželkou. Podávejte s roládou, cibulí a šťávou, doplněné citronovým dipem.

Jak udělat plát na roládu?

  • Roláda. Větší část krůtího prsa je vysoký díl libového masa, který se proto snadno vysouší. Nejefektivnější je zpracovat ho celé na roládu. Díky nádivce zůstane krůtí maso pěkně šťavnaté.
  • Metoda. Prso položte na pracovní plochu kůží dolů a prořízněte směrem od nejsilnější části vodorovně napůl, ale nedokrojte, pak rozevřete jako knihu. Mírně naklepejte a stejnoměrně zploštěte.

krájení masa

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...