Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrové těstoviny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 34
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6545 kcal
Bílkoviny 205 g
Sacharidy 213 g
Tuky 541 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Americká klasika, kterou koupíte zmraženou v každém supermarketu. Domácí verzi ale nesahá ani po kotníky.

Suroviny

rozmixovaný
rozpuštěný
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny 360 g
krátké
na nudličky
italská sýrová omáčka 1
viz recept

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Rozprostřete čerstvou strouhanku z toustového chleba na plech vyložený pečicím papírem, osolte, opepřete a pokapejte máslem. Prohoďte a dejte péct na 5–8 minut dozlatova.

2

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Zcezené je promíchejte se sýrovou omáčkou a slaninou. Rozdělte do čtyř menších nebo jedné velké zapékací misky, posypte opečenou strouhankou a zapékejte v troubě 20 minut.

NĚCO NAVÍC

  • Jako obměnu rozložte na těstoviny 300 g rajčat nakrájených na tenké plátky a až na ně dejte strouhanku.
  • Zkuste přidat vařenou brokolici, květák nebo hrášek.
  • Před zapečením můžete směs zmrazit, hrozí ale riziko, že se omáčka srazí, proto pokrm zamrazte bez strouhanky, a když před pečením rozmrzne, ještě směs znovu pořádně promíchejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...