Americká klasika, kterou koupíte zmraženou v každém supermarketu. Domácí verzi ale nesahá ani po kotníky.
Suroviny
toustový chléb
50
g
rozmixovaný
máslo
1
PL
rozpuštěný
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny
360
g
krátké
anglická slanina
8
plátků
na nudličky
italská sýrová omáčka
1
viz recept
Postup
1
Předehřejte troubu na 190 °C. Rozprostřete čerstvou strouhanku z toustového chleba na plech vyložený pečicím papírem, osolte, opepřete a pokapejte máslem. Prohoďte a dejte péct na 5–8 minut dozlatova.
2
Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Zcezené je promíchejte se sýrovou omáčkou a slaninou. Rozdělte do čtyř menších nebo jedné velké zapékací misky, posypte opečenou strouhankou a zapékejte v troubě 20 minut.
NĚCO NAVÍC
- Jako obměnu rozložte na těstoviny 300 g rajčat nakrájených na tenké plátky a až na ně dejte strouhanku.
- Zkuste přidat vařenou brokolici, květák nebo hrášek.
- Před zapečením můžete směs zmrazit, hrozí ale riziko, že se omáčka srazí, proto pokrm zamrazte bez strouhanky, a když před pečením rozmrzne, ještě směs znovu pořádně promíchejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Co se vyplatí uvařit doma(12 receptů )
- 14 receptů pro milovníky sýrových omáček(13 receptů )
- 35x zapečené těstoviny: Nostalgie v moderním kabátu(36 receptů )