Ještě jste nezkoušeli tapioku? Hurá do toho! Výsledný pudink vás jistě zaujme nejen lahodnou chutí, ale také zábavnou texturou.
Suroviny
Postup
Tapiokové perly zalijte hrnkem vody a nechte hodinu namočené. Mléko nalijte do rendlíku, vsypte do něj kardamom a vyškrábnutou dřeň z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Jakmile tekutina začne vřít, vsypte do ní slité a okapané tapiokové perly. Vařte 10 minut. Pak vlijte med, osolte a míchejte, dokud směs nezhoustne. Vařte dále, dokud všechny perly nezprůhlední. Potom odstavte, nechte vychladnout a uložte na 1–2 hodiny do lednice.
2 NA KARAMELIZOVANÝ ANANAS: V nepřilnavé pánvi smíchejte ananas, med a chilli. Opatrně zahřívejte na nízký stupeň a nechte probublávat, až ananas zezlátne. Pak přidejte špetku soli a promíchejte.
Na dno každé skleničky dejte lžíci karamelizovaného ananasu, na něj navrstvěte vychlazený pudink, ozdobte dalším karamelizovaným ananasem, nasekanými ořechy, plátky kokosu nebo jedlými květy a podávejte.
Komentáře
Wau vyzerá to dobre vyskúšam