Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tapiokový pudink s karamelizovaným ananasem
Tapiokový pudink s karamelizovaným ananasem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tapiokový pudink s karamelizovaným ananasem

3.7/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1574 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 354 g
Tuky 4 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ještě jste nezkoušeli tapioku? Hurá do toho! Výsledný pudink vás jistě zaujme nejen lahodnou chutí, ale také zábavnou texturou. 

Suroviny

tapiokové perly 110 g
cca 2/3 hrnku, k dostání ve zdravé výživě
nebo obyčejné plnotučné
kardamom ¼ ČL
mletý
dřeň vyškrábnutá
med 125 ml
tekutý, nebo oblíbený sirup
sůl 1 špetka
pistácie
solené, pražené, sekané, lze použít i pražené solené mandle
kokos plátky
na ozdobeni, lze použít i jedlé květy
Na karamelizovaný ananas
ananas 200 g
nakrájený, cca 1 hrnek
med 75 ml
tekutý, cca 110 g
chilli sušené 1 špetka
vločky
sůl 1 špetka

Postup

1

Tapiokové perly zalijte hrnkem vody a nechte hodinu namočené. Mléko nalijte do rendlíku, vsypte do něj kardamom a vyškrábnutou dřeň z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Jakmile tekutina začne vřít, vsypte do ní slité a okapané tapiokové perly. Vařte 10 minut. Pak vlijte med, osolte a míchejte, dokud směs nezhoustne. Vařte dále, dokud všechny perly nezprůhlední. Potom odstavte, nechte vychladnout a uložte na 1–2 hodiny do lednice.

2 NA KARAMELIZOVANÝ ANANAS: V nepřilnavé pánvi smíchejte ananas, med a chilli. Opatrně zahřívejte na nízký stupeň a nechte probublávat, až ananas zezlátne. Pak přidejte špetku soli a promíchejte.

2

Na dno každé skleničky dejte lžíci karamelizovaného ananasu, na něj navrstvěte vychlazený pudink, ozdobte dalším karamelizovaným ananasem, nasekanými ořechy, plátky kokosu nebo jedlými květy a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Komentáře

17.11.2018 10:17

Wau vyzerá to dobre vyskúšam

Apetit magazín