0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosový pudink z černé rýže
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1232 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 215 g
Tuky 28 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Musíme přiznat, že pudink z kokosového mléka a černé rýže nám naprosto učaroval. Téhle skvělé snídani či exotickému dezertu ozdobenému exotickým ovocem nikdy neodoláme!

Suroviny

rýže černá 200 g
namočená přes noc
kokosové mléko 400 ml
+ navíc na zakápnutí
sůl mořská 0.25 ČL
vanilkový lusk 0.5 ks
dřeň vyškrábnutá
javorový sirup 2 PL
lze použít i rýžový či kokosový
kokos plátky 30 g
lehce opražené na pánvi
mango plátky
nebo plátky banánu, kiwi či ananasu na ozdobení
mučenka
dužina vyškrábnutá, na ozdobení
granátové jablko
zrnka vyloupaná, na ozdobení

1 Rýži důkladně propláchněte a přes noc namočte do vody. Ráno sceďte a propláchněte.

2 Rýži nasypte do hrnce, zalijte kokosovým mlékem a 125ml vody, osolte, přidejte dřeň z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte poklicí a nechte za častého promíchání probublávat. Vařte, dokud není rýže měkká a skoro všechna tekutina vstřebaná. Bude to trvat přibližně 25 minut. Pak vmíchejte sirup a stáhněte z plotny.

3 Hotovou rýži rozdělte do talířů, ozdobte ovocem, opraženým kokosem a zakápněte kokosovým mlékem.

NĚCO NAVÍC
Pudink můžete připravit i z předem nenamočené rýže, v tom případě ale zvyšte množství vody na 375 ml a prodlužte dobu vaření na 45–60 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit