Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kokosový pudink z černé rýže

Musíme přiznat, že pudink z kokosového mléka a černé rýže nám naprosto učaroval. Téhle skvělé snídani či exotickému dezertu ozdobenému exotickým ovocem nikdy neodoláme!

Vydání: 2017/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ namáčení rýže
PT25M
Vaření 0:25
Pohár

Ingredience

    • 200 g černé rýže, namočené přes noc
    • 400 ml kokosového mléka
    • 1/4 lžičky mořské soli
    • 1/2 vanilkového lusku, dřeň vyškrábnutá
    • 2 lžíce javorového, rýžového nebo kokosového sirupu
    • 30 g kokosových lupínků, lehce opražených na pánvi
    • plátky manga, zrníčka mučenky a granátového jablka a/nebo plátky banánu, kiwi či ananasu na ozdobení
    • kokosové mléko na zakápnutí

Příprava jídla

1 Rýži důkladně propláchněte a přes noc namočte do vody. Ráno sceďte a propláchněte.

2 Rýži nasypte do hrnce, zalijte kokosovým mlékem a 125ml vody, osolte, přidejte dřeň z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte poklicí a nechte za častého promíchání probublávat. Vařte, dokud není rýže měkká a skoro všechna tekutina vstřebaná. Bude to trvat přibližně 25 minut. Pak vmíchejte sirup a stáhněte z plotny.

3 Hotovou rýži rozdělte do talířů, ozdobte ovocem, opraženým kokosem a zakápněte kokosovým mlékem.

NĚCO NAVÍC
Pudink můžete připravit i z předem nenamočené rýže, v tom případě ale zvyšte množství vody na 375 ml a prodlužte dobu vaření na 45–60 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tapiokový pudink s karamelizovaným ananasem

Banánový chlebíček s černým sezamem

Čokoládový matcha koláč

Dezerty s exotickým ovocem aneb Sladká vůně dálek

REKLAMA

Přidat komentář