Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosový pudink z černé rýže
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1232 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 215 g
Tuky 28 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Musíme přiznat, že pudink z kokosového mléka a černé rýže nám naprosto učaroval. Téhle skvělé snídani či exotickému dezertu ozdobenému exotickým ovocem nikdy neodoláme!

Suroviny

rýže černá 200 g
namočená přes noc
+ navíc na zakápnutí
sůl mořská ¼ ČL
dřeň vyškrábnutá
lze použít i rýžový či kokosový
kokos plátky 30 g
lehce opražené na pánvi
mango plátky
nebo plátky banánu, kiwi či ananasu na ozdobení
dužina vyškrábnutá, na ozdobení
zrnka vyloupaná, na ozdobení

Postup

1

Rýži důkladně propláchněte a přes noc namočte do vody. Ráno sceďte a propláchněte.

2

Rýži nasypte do hrnce, zalijte kokosovým mlékem a 125ml vody, osolte, přidejte dřeň z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte poklicí a nechte za častého promíchání probublávat.

3

Vařte, dokud není rýže měkká a skoro všechna tekutina vstřebaná. Bude to trvat přibližně 25 minut. Pak vmíchejte sirup a stáhněte z plotny.

4

Hotovou rýži rozdělte do talířů, ozdobte ovocem, opraženým kokosem a zakápněte kokosovým mlékem.

NĚCO NAVÍC
Pudink můžete připravit i z předem nenamočené rýže, v tom případě ale zvyšte množství vody na 375 ml a prodlužte dobu vaření na 45–60 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...