Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1166 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 223 g
Tuky 11 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Musíme přiznat, že pudink z kokosového mléka a černé rýže nám naprosto učaroval. Téhle skvělé snídani či exotickému dezertu ozdobenému exotickým ovocem nikdy neodoláme!

Suroviny

rýže černá 200 g
namočená přes noc
kokosové mléko 400 ml
sůl 1 ČL
mořská
vanilkový lusk 1 ks
dřeň vyšrkábnutá
javorový sirup 2 PL
lze použít i rýžový či kokosový
kokosové lupínky 30 g
lehce opražené na pánvi
mango plátek
víc plátků, zrníčka mučenky a granátového jablka, nebo plátky banánu, kiwi či ananasu na ozdobení
kokosové mléko
na zakápnutí

1 Rýži důkladně propláchněte a přes noc namočte do vody. Ráno sceďte a propláchněte.

2 Rýži nasypte do hrnce, zalijte kokosovým mlékem a 125ml vody, osolte, přidejte dřeň z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte poklicí a nechte za častého promíchání probublávat. Vařte, dokud není rýže měkká a skoro všechna tekutina vstřebaná. Bude to trvat přibližně 25 minut. Pak vmíchejte sirup a stáhněte z plotny.

3 Hotovou rýži rozdělte do talířů, ozdobte ovocem, opraženým kokosem a zakápněte kokosovým mlékem.

NĚCO NAVÍC
Pudink můžete připravit i z předem nenamočené rýže, v tom případě ale zvyšte množství vody na 375 ml a prodlužte dobu vaření na 45–60 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit