Kokosový pudink z černé rýže
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1034 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 208 g
Tuky 8 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Musíme přiznat, že pudink z kokosového mléka a černé rýže nám naprosto učaroval. Téhle skvělé snídani či exotickému dezertu ozdobenému exotickým ovocem nikdy neodoláme!

Suroviny

rýže černá 200 g
namočená přes noc
kokosové mléko 400 ml
+ navíc na zakápnutí
sůl mořská 0.25 ČL
vanilkový lusk 0.5 ks
dřeň vyškrábnutá
javorový sirup 2 PL
lze použít i rýžový či kokosový
kokosové lupínky 30 g
lehce opražené na pánvi
mango plátky
nebo plátky banánu, kiwi či ananasu na ozdobení
mučenka
dužina vyškrábnutá, na ozdobení
granátové jablko
zrnka vyloupaná, na ozdobení

1 Rýži důkladně propláchněte a přes noc namočte do vody. Ráno sceďte a propláchněte.

2 Rýži nasypte do hrnce, zalijte kokosovým mlékem a 125ml vody, osolte, přidejte dřeň z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte poklicí a nechte za častého promíchání probublávat. Vařte, dokud není rýže měkká a skoro všechna tekutina vstřebaná. Bude to trvat přibližně 25 minut. Pak vmíchejte sirup a stáhněte z plotny.

3 Hotovou rýži rozdělte do talířů, ozdobte ovocem, opraženým kokosem a zakápněte kokosovým mlékem.

NĚCO NAVÍC
Pudink můžete připravit i z předem nenamočené rýže, v tom případě ale zvyšte množství vody na 375 ml a prodlužte dobu vaření na 45–60 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit