Terina s kuřecími játry

Terina s kuřecími játry

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Na 1 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2987 kcal
Bílkoviny 279 g
Sacharidy 41 g
Tuky 173 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Flambování s brandy dodám kuřecím játrům delikátní chuť

Suroviny

husí sádlo 1 PL
lze nahradit vepřovým
cibule 2 ks
nahrubo
játra kuřecí 300 g
odblaněná, pokrájená
brandy 3 PL
slanina 100 g
uzená, prorostlá, na kostičky
slanina 4 plátky
na ozdobení
300 g
vepřový bůček bez kosti mleté nahrubo
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
1 ČL
quatre épices (mletý pepř, hřebíček, muškátový oříšek a skořice), lze nahradit jiným paštikovým kořením
vejce 1 ks
smetana ke šlehání 200 ml
tymián 2 snítky
nasekané lístky
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
1 Troubu předehřejte na 200 ˚C. V pánvi na sádle zvolna opékejte cibuli doměkka; trvá to asi pět minut. Přidejte játra a za stálého míchání opékejte dalších pět minut. Přilijte brandy, nechte pár sekund zahřát a zapalte. Jakmile plameny zhasnou, sporák vypněte.

2 Promíchejte dobře slaninu a mletá masa. Přidejte játra s cibulí, jarní cibulku, koření, vejce, smetanu, tymián, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Směs navrstvěte do teriny, ozdobte slaninou a přiklopte nebo uzavřete alobalem. Nádobu položte do pekáče a kolem nalijte vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky teriny. Vložte do trouby a pečte dvě hodiny. Terinu podávejte teplou či studenou s majonézovou omáčkou gribiche.

Ochutnejte také:

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit