Terina z uzeného halibuta s křenem

Terina z uzeného halibuta s křenem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2613 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 46 g
Tuky 211 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Málo přísad, jednoduchá příprava, skvělá ryba. Oslníte všechny strávníky!

Suroviny

černá ředkev 3 ks
nebo 2-3 ks malé cukety
ryba 300 g
uzený halibut
smetana ke šlehání 400 ml
vejce 5 ks
křen 1 PL
strouhaný
šalotka 2 ks
nadrobno
sůl
pepř mletý
pepř růžový
na ozdobu

1Předehřejte troubu na 180 °C. Ředkve dobře omyjte kartáčkem a nakrájejte na tenké plátky. První a poslední půlkulatý plátek vyhoďte. Rybu opatrně zbavte kůže i kostí a nakrájejte na plátky. Promíchejte smetanu, vejce, křen a šalotku. Opepřete, osolte, ale pozor, ryba už je dost slaná.

2Vyložte terinu nebo formu na biskupský chlebíček potravinářskou fólií odolnou vůči horku nebo alobalem, pěkně až do rohů. Nechte fólii dostatečně přečnívat.

3Postupně střídejte vrstvy smetanového krému s plátky ředkve a uzené ryby až do spotřebování přísad.

4Uzavřete nahoře přečnívající fólií. Terinu položte do pekáče a kolem do poloviny výšky zalijte vroucí vodou. Dejte do trouby péct na 40 minut. Vyklopte a sejměte fólii. Podávejte nakrájené na plátky, teplé i studené, ozdobené růžovým pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit