Málo přísad, jednoduchá příprava, skvělá ryba. Oslníte všechny strávníky!
Suroviny
1Předehřejte troubu na 180 °C. Ředkve dobře omyjte kartáčkem a nakrájejte na tenké plátky. První a poslední půlkulatý plátek vyhoďte. Rybu opatrně zbavte kůže i kostí a nakrájejte na plátky. Promíchejte smetanu, vejce, křen a šalotku. Opepřete, osolte, ale pozor, ryba už je dost slaná.
2Vyložte terinu nebo formu na biskupský chlebíček potravinářskou fólií odolnou vůči horku nebo alobalem, pěkně až do rohů. Nechte fólii dostatečně přečnívat.
3Postupně střídejte vrstvy smetanového krému s plátky ředkve a uzené ryby až do spotřebování přísad.
4Uzavřete nahoře přečnívající fólií. Terinu položte do pekáče a kolem do poloviny výšky zalijte vroucí vodou. Dejte do trouby péct na 40 minut. Vyklopte a sejměte fólii. Podávejte nakrájené na plátky, teplé i studené, ozdobené růžovým pepřem.