Terinku, obdobu domácí paštiky, si klidně připravte i dva dny předem; uchovejte ji v chladu. Můžete ji podávat i bez rosolu.
Suroviny
Postup
Připravte rosol: nožičku a kůži hodinu a půl povařte v osolené vodě s pepřem, sceďte, nechte vychladnout a pak seberte tuk.
Krkovici a játra promíchejte v míse s mrkví, osolte a opepřete. Navrch položte panenku pokrájenou na proužky velikosti formy, zakapejte armagnacem a dejte na hodinu odležet.
Mléko prohřejte s bylinkami a nechte deset minut stát. Dejte stranou vepřovou panenku a do masové směsi zamíchejte cibuli, vejce a scezené mléko. Osolte a okořeňte.
Troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Formu vyložte plátky sádla, naneste polovinu masového základu, položte proužky panenky a zakryjte druhou půlkou směsi. Navrch dejte bobkový list, formu zakryjte a hodinu pečte. Teplotu trouby snižte o dvacet stupňů, formu postavte do pekáče a do poloviny výšky zalijte vroucí vodou. V této vodní lázni pečte ještě hodinu. Slijte tuk, zalijte rozehřátým rosolem a vychlaďte. Podávejte s brusinkami na víně.
Komentáře