Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Terinka z vepřového masa

Terinka z vepřového masa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Terinka z vepřového masa

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné na 1 formu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5102 kcal
Bílkoviny 265 g
Sacharidy 37 g
Tuky 418 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Terinku, obdobu domácí paštiky, si klidně připravte i dva dny předem; uchovejte ji v chladu. Můžete ji podávat i bez rosolu.

Suroviny

Na terinu
nahrubo nasekaná nebo namletá
najemno nasekaná nebo namletá
mrkev 1 ks
povařená a nakrájená
panenka 200 g
vinná pálenka
sádlo 300 g
syrové
mléko 100 ml
bylinky 1 svazek
tymián, petrželka, yzop, saturejka
malé, jemně nasekané
vejce 2 ks
sůl
pepř
koření ¼ ČL
směs 4 koření - hřebíček, pepř, muškátový oříšek, skořice
Na rosol
sůl
pepř
K podávání
podušené na červeném víně s cukrem

1 Připravte rosol: nožičku a kůži hodinu a půl  povařte v osolené vodě s pepřem, sceďte, nechte vychladnout a pak seberte tuk.

2 Krkovici a játra promíchejte v míse s mrkví, osolte a opepřete. Navrch položte panenku pokrájenou na proužky velikosti formy, zakapejte armagnacem a dejte na hodinu odležet.

3 Mléko prohřejte s bylinkami a nechte deset minut stát. Dejte stranou vepřovou panenku a do masové směsi zamíchejte cibuli, vejce a scezené mléko. Osolte a okořeňte.

4 Troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Formu vyložte plátky sádla, naneste polovinu masového základu, položte proužky panenky a zakryjte druhou půlkou směsi. Navrch dejte bobkový list, formu zakryjte a hodinu pečte. Teplotu trouby snižte o dvacet stupňů, formu postavte do pekáče a do poloviny výšky zalijte vroucí vodou. V této vodní lázni pečte ještě hodinu. Slijte tuk, zalijte rozehřátým rosolem a vychlaďte. Podávejte s brusinkami na víně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

05.01.2008 10:02
Recept se nachází v č.12/06, str.39

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč