Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Terinka z vepřového masa
Terinka z vepřového masa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Terinka z vepřového masa

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné na 1 formu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5102 kcal
Bílkoviny 265 g
Sacharidy 37 g
Tuky 418 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Terinku, obdobu domácí paštiky, si klidně připravte i dva dny předem; uchovejte ji v chladu. Můžete ji podávat i bez rosolu.

Související recepty

Suroviny

Na terinu
nahrubo nasekaná nebo namletá
najemno nasekaná nebo namletá
mrkev 1 ks
povařená a nakrájená
panenka 200 g
vinná pálenka
sádlo 300 g
syrové
mléko 100 ml
bylinky 1 svazek
tymián, petrželka, yzop, saturejka
malé, jemně nasekané
vejce 2 ks
sůl
pepř
koření ¼ ČL
směs 4 koření - hřebíček, pepř, muškátový oříšek, skořice
Na rosol
sůl
pepř
K podávání
podušené na červeném víně s cukrem

Postup

1

Připravte rosol: nožičku a kůži hodinu a půl povařte v osolené vodě s pepřem, sceďte, nechte vychladnout a pak seberte tuk.

2

Krkovici a játra promíchejte v míse s mrkví, osolte a opepřete. Navrch položte panenku pokrájenou na proužky velikosti formy, zakapejte armagnacem a dejte na hodinu odležet.

3

Mléko prohřejte s bylinkami a nechte deset minut stát. Dejte stranou vepřovou panenku a do masové směsi zamíchejte cibuli, vejce a scezené mléko. Osolte a okořeňte.

4

Troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Formu vyložte plátky sádla, naneste polovinu masového základu, položte proužky panenky a zakryjte druhou půlkou směsi. Navrch dejte bobkový list, formu zakryjte a hodinu pečte. Teplotu trouby snižte o dvacet stupňů, formu postavte do pekáče a do poloviny výšky zalijte vroucí vodou. V této vodní lázni pečte ještě hodinu. Slijte tuk, zalijte rozehřátým rosolem a vychlaďte. Podávejte s brusinkami na víně.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

05.01.2008 10:02
Recept se nachází v č.12/06, str.39

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...