Terinka z vepřového masa

Terinka z vepřového masa

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4826 kcal
Bílkoviny 239 g
Cukr 37 g
Tuky 409 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Terinku, obdobu domácí paštiky, si klidně připravte i dva dny předem; uchovejte ji v chladu. Můžete ji podávat i bez rosolu.

Suroviny

Na terinu
vepřové maso 500 g
nahrubo nasekaná nebo namletá
játra vepřová 350 g
najemno nasekaných nebo namletých
mrkev 1 ks
povařená, nakrájená
panenka 200 g
armaňak 2 PL
vinná pálenka
sádlo 300 g
mléko 100 ml
bylinky 1 svazek
tymián, petrželka, yzop, saturejka
cibule 2 ks
malé, nasekané
vejce 2 ks
sůl
pepř
bobkový list
koření 0.25 ČL
směs - hřebíček, pepř, muškátový oříšek, skořice
Na rosol
1 ks
vepřová nožička
vepřová kůže
sůl
pepř
k podávání
brusinky
podušené na červeném víně s cukrem
1.  Připravte rosol: nožičku a kůži hodinu a půl  povařte v osolené vodě s pepřem, sceďte, nechte vychladnout a pak seberte tuk.

2.  Krkovici a játra promíchejte v míse s mrkví, osolte a opepřete. Navrch položte panenku pokrájenou na proužky velikosti formy, zakapejte armagnacem a dejte na hodinu odležet.

3.  Mléko prohřejte s bylinkami a nechte deset minut stát. Dejte stranou vepřovou panenku a do masové směsi zamíchejte cibuli, vejce a scezené mléko. Osolte a okořeňte.

4.  Troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Formu vyložte plátky sádla, naneste polovinu masového základu, položte proužky panenky a zakryjte druhou půlkou směsi. Navrch dejte bobkový list, formu zakryjte a hodinu pečte. Teplotu trouby snižte o dvacet stupňů, formu postavte do pekáče a do poloviny výšky zalijte vroucí vodou. V této vodní lázni pečte ještě hodinu. Slijte tuk, zalijte rozehřátým rosolem a vychlaďte. Podávejte s brusinkami na víně.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit