0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Terinka z vepřového masa

Terinka z vepřového masa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Terinka z vepřového masa

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné na 1 formu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5102 kcal
Bílkoviny 265 g
Sacharidy 37 g
Tuky 418 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Terinku, obdobu domácí paštiky, si klidně připravte i dva dny předem; uchovejte ji v chladu. Můžete ji podávat i bez rosolu.

Suroviny

Na terinu
krkovice 500 g
nahrubo nasekaná nebo namletá
játra vepřová 350 g
najemno nasekaná nebo namletá
mrkev 1 ks
povařená a nakrájená
panenka 200 g
armaňak 2 PL
vinná pálenka
sádlo 300 g
syrové
mléko 100 ml
bylinky 1 svazek
tymián, petrželka, yzop, saturejka
cibule 2 ks
malé, jemně nasekané
vejce 2 ks
sůl
pepř
bobkový list
koření 0.25 ČL
směs 4 koření - hřebíček, pepř, muškátový oříšek, skořice
Na rosol
vepřové nožičky 1 ks
kůže vepřová
kousek
sůl
pepř
K podávání
brusinky
podušené na červeném víně s cukrem

1 Připravte rosol: nožičku a kůži hodinu a půl  povařte v osolené vodě s pepřem, sceďte, nechte vychladnout a pak seberte tuk.

2 Krkovici a játra promíchejte v míse s mrkví, osolte a opepřete. Navrch položte panenku pokrájenou na proužky velikosti formy, zakapejte armagnacem a dejte na hodinu odležet.

3 Mléko prohřejte s bylinkami a nechte deset minut stát. Dejte stranou vepřovou panenku a do masové směsi zamíchejte cibuli, vejce a scezené mléko. Osolte a okořeňte.

4 Troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Formu vyložte plátky sádla, naneste polovinu masového základu, položte proužky panenky a zakryjte druhou půlkou směsi. Navrch dejte bobkový list, formu zakryjte a hodinu pečte. Teplotu trouby snižte o dvacet stupňů, formu postavte do pekáče a do poloviny výšky zalijte vroucí vodou. V této vodní lázni pečte ještě hodinu. Slijte tuk, zalijte rozehřátým rosolem a vychlaďte. Podávejte s brusinkami na víně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit