0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Terina s čerstvým i uzeným lososem

Terina s čerstvým i uzeným lososem

Zatím nehodnoceno
Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3721 kcal
Bílkoviny 322 g
Sacharidy 29 g
Tuky 251 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Chybí vám ve skříni chlebíčková forma? Terina z lehkého rybího masa se bude skvěle vyjímat i v hluboké pánvi nebo rendlíku.

Suroviny

paprika červená 1 ks
malé
mrkev 1 ks
losos 300 g
vejce 4 ks
bělomasá ryba 300 g
např. treskovité, bez kostí i kůže,na kostky
citronová kůra 1 ČL
uzený losos 6 plátků
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 Předehřejte troubu na 220 °C. Papriku dejte na plechu vyloženém pečicím papírem na čtvrt hodiny péct; občas ji obracejte. Až se na slupce objeví černé puchýře, papriku vyjměte a uzavřete ji do plastového sáčku zapařit. Jakmile zchladne, stáhněte slupku, vyjměte stopku a semeník a nakrájejte na velmi tenké dlouhé nudličky.

2 Cukety nakrájejte podélně na tenké plátky, případně odstraňte semínka. Na patnáct sekund je ponořte do vroucí osolené vody, vyjměte a ihned zchlaďte pod tekoucí vodou. Nakrájejte napříč na nudličky o síle zápalky (julienne). Stejně naložte s karotkou.

3 Ztlumte troubu na 180 °C. Čerstvého lososa pokrájejte na kostky, a pak spolu se 2 vejci a polovinou smetany rozmixujte. Osolte, opepřete a dejte stranou. Nyní rozmixujte bělomasou rybu, zbylá vejce a smetanu. Rovněž osolte, opepřete a vmíchejte citronovou kůru.

4 Formu na terinu či biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem, na dno rozprostřete polovinu směsi z čerstvého lososa, pokryjte polovinou plátků uzeného lososa, na to dejte polovinu směsi z bělomasé ryby a nahoru naklaďte polovinu zeleniny. Pak vrstvy zopakujte. Terinu uzavřete alobalem, položte ji do pekáče, kolem nalijte vroucí vodu do poloviny výšky teriny a pečte ve vodní lázni 40 minut. Vyklopte, sejměte pečicí papír a podávejte teplé či studené spolu s limetkovou smetanou.

Ochutnejte také:

Apetit magazín

Kvíz: Na jaké úrovni zvládnete uvařit italská jídla?
  • Tipy a triky

Kvíz: Na jaké úrovni zvládnete uvařit italská jídla?

Itálie je gastronomickým rájem – těstoviny, víno, pizza, gelato, káva, plody moře, sicilské pomeranče, parmská šunka… Na co si vzpomenete, to tam mají a ve vynikající kvalitě. My se v článku zaměříme na italské sýry a pod ním najdete kvíz,...
AD
Jak vypadá vaše vysněná kuchyň?

Jak vypadá vaše vysněná kuchyň?

Konečně přišla ta chvíle a vy jste ve fázi plánování místnosti, kde to ve většině domácností nejvíc žije? Toužíte po takové kuchyni, kde budete mít vše po ruce a vaření pak půjde pěkně od ruky? Nechcete za pár týdnů nebo měsíců vybírat...
5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč