Terina s čerstvým i uzeným lososem

Terina s čerstvým i uzeným lososem

Zatím nehodnoceno
Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3721 kcal
Bílkoviny 322 g
Sacharidy 29 g
Tuky 251 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Chybí vám ve skříni chlebíčková forma? Terina z lehkého rybího masa se bude skvěle vyjímat i v hluboké pánvi nebo rendlíku.

Suroviny

paprika červená 1 ks
cuketa 2 ks
malé
mrkev 1 ks
losos 300 g
vejce 4 ks
smetana ke šlehání 300 ml
bílá ryba 300 g
např. treskovité, bez kostí i kůže,na kostky
citronová kůra 1 ČL
uzený losos 6 plátků
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 Předehřejte troubu na 220 °C. Papriku dejte na plechu vyloženém pečicím papírem na čtvrt hodiny péct; občas ji obracejte. Až se na slupce objeví černé puchýře, papriku vyjměte a uzavřete ji do plastového sáčku zapařit. Jakmile zchladne, stáhněte slupku, vyjměte stopku a semeník a nakrájejte na velmi tenké dlouhé nudličky.

2 Cukety nakrájejte podélně na tenké plátky, případně odstraňte semínka. Na patnáct sekund je ponořte do vroucí osolené vody, vyjměte a ihned zchlaďte pod tekoucí vodou. Nakrájejte napříč na nudličky o síle zápalky (julienne). Stejně naložte s karotkou.

3 Ztlumte troubu na 180 °C. Čerstvého lososa pokrájejte na kostky, a pak spolu se 2 vejci a polovinou smetany rozmixujte. Osolte, opepřete a dejte stranou. Nyní rozmixujte bělomasou rybu, zbylá vejce a smetanu. Rovněž osolte, opepřete a vmíchejte citronovou kůru.

4 Formu na terinu či biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem, na dno rozprostřete polovinu směsi z čerstvého lososa, pokryjte polovinou plátků uzeného lososa, na to dejte polovinu směsi z bělomasé ryby a nahoru naklaďte polovinu zeleniny. Pak vrstvy zopakujte. Terinu uzavřete alobalem, položte ji do pekáče, kolem nalijte vroucí vodu do poloviny výšky teriny a pečte ve vodní lázni 40 minut. Vyklopte, sejměte pečicí papír a podávejte teplé či studené spolu s limetkovou smetanou.

Ochutnejte také:

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit