Králičí terina

Králičí terina

4.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Na 1 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2639 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 62 g
Tuky 174 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyrobit terinu není vůbec složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Tučné maso a smetana zajistí, že bude krásně vláčná a šťavnatá.

Suroviny

rozinky 3 PL
sultánky
armaňak 2 PL
nebo brandy
husí sádlo 1 PL
nebo vepřové
cibule 1 ks
na drobno
králičí maso 200 g
na kostky
krkovice 300 g
mletá
játra kuřecí 200 g
odblaněná, hrubě mletá
skořice špetka
mletá
chilli špetka
mleté
smetana ke šlehání 100 ml
víno portské 3 PL
mandle 3 PL
loupané + na ozdobu
pistácie 3 PL
lískové oříšky 3 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnku zalijte sultánky armagnacem, dolijte horkou vodou tak, aby byly potopené, a nechte je aspoň čtvrt hodiny nasáknout.

2 Mezitím v pánvi na sádle zvolna opékejte cibuli dosklovita; stačit by mělo asi pět minut. Přidejte králičí maso a za stálého míchání ho opékejte 5–10 minut dozlatova.

3 Promíchejte obsah pánve s mletým masem, játry, kořením, solí, smetanou a portským. Slijte sultánky a přimíchejte je spolu se všemi ořechy.

4 Směs navrstvěte do teriny, ozdobte mandlemi a pistáciemi a přiklopte nebo uzavřete alobalem. Do trouby dejte pekáč, do něj terinu a kolem nalijte vroucí vodu do poloviny výšky nádoby. Pečte dvě hodiny. Terinu podávejte studenou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit