Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Na 1 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2639 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 62 g
Tuky 174 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyrobit terinu není vůbec složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Tučné maso a smetana zajistí, že bude krásně vláčná a šťavnatá.

Suroviny

sultánky
nebo brandy
husí sádlo 1 PL
nebo vepřové
na drobno
na kostky
mletá
odblaněná, hrubě mletá
skořice špetka
mletá
chilli špetka
mleté
loupané + na ozdobu
pistácie 3 PL
lískové oříšky 3 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnku zalijte sultánky armagnacem, dolijte horkou vodou tak, aby byly potopené, a nechte je aspoň čtvrt hodiny nasáknout.

2

Mezitím v pánvi na sádle zvolna opékejte cibuli dosklovita; stačit by mělo asi pět minut. Přidejte králičí maso a za stálého míchání ho opékejte 5–10 minut dozlatova.

3

Promíchejte obsah pánve s mletým masem, játry, kořením, solí, smetanou a portským. Slijte sultánky a přimíchejte je spolu se všemi ořechy.

4

Směs navrstvěte do teriny, ozdobte mandlemi a pistáciemi a přiklopte nebo uzavřete alobalem. Do trouby dejte pekáč, do něj terinu a kolem nalijte vroucí vodu do poloviny výšky nádoby. Pečte dvě hodiny. Terinu podávejte studenou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín