0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králičí terina

Králičí terina

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné Na 1 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2639 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 62 g
Tuky 174 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyrobit terinu není vůbec složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Tučné maso a smetana zajistí, že bude krásně vláčná a šťavnatá.

Suroviny

rozinky 3 PL
sultánky
nebo brandy
husí sádlo 1 PL
nebo vepřové
cibule 1 ks
na drobno
králičí maso 200 g
na kostky
mletá
odblaněná, hrubě mletá
skořice špetka
mletá
chilli špetka
mleté
loupané + na ozdobu
pistácie 3 PL
lískové oříšky 3 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnku zalijte sultánky armagnacem, dolijte horkou vodou tak, aby byly potopené, a nechte je aspoň čtvrt hodiny nasáknout.

2 Mezitím v pánvi na sádle zvolna opékejte cibuli dosklovita; stačit by mělo asi pět minut. Přidejte králičí maso a za stálého míchání ho opékejte 5–10 minut dozlatova.

3 Promíchejte obsah pánve s mletým masem, játry, kořením, solí, smetanou a portským. Slijte sultánky a přimíchejte je spolu se všemi ořechy.

4 Směs navrstvěte do teriny, ozdobte mandlemi a pistáciemi a přiklopte nebo uzavřete alobalem. Do trouby dejte pekáč, do něj terinu a kolem nalijte vroucí vodu do poloviny výšky nádoby. Pečte dvě hodiny. Terinu podávejte studenou.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč