0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králičí terina

Králičí terina

4.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Na 1 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2639 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 62 g
Tuky 174 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyrobit terinu není vůbec složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Tučné maso a smetana zajistí, že bude krásně vláčná a šťavnatá.

Suroviny

rozinky 3 PL
sultánky
armaňak 2 PL
nebo brandy
husí sádlo 1 PL
nebo vepřové
cibule 1 ks
na drobno
králičí maso 200 g
na kostky
krkovice 300 g
mletá
játra kuřecí 200 g
odblaněná, hrubě mletá
skořice špetka
mletá
chilli špetka
mleté
smetana ke šlehání 100 ml
víno portské 3 PL
mandle 3 PL
loupané + na ozdobu
pistácie 3 PL
lískové oříšky 3 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnku zalijte sultánky armagnacem, dolijte horkou vodou tak, aby byly potopené, a nechte je aspoň čtvrt hodiny nasáknout.

2 Mezitím v pánvi na sádle zvolna opékejte cibuli dosklovita; stačit by mělo asi pět minut. Přidejte králičí maso a za stálého míchání ho opékejte 5–10 minut dozlatova.

3 Promíchejte obsah pánve s mletým masem, játry, kořením, solí, smetanou a portským. Slijte sultánky a přimíchejte je spolu se všemi ořechy.

4 Směs navrstvěte do teriny, ozdobte mandlemi a pistáciemi a přiklopte nebo uzavřete alobalem. Do trouby dejte pekáč, do něj terinu a kolem nalijte vroucí vodu do poloviny výšky nádoby. Pečte dvě hodiny. Terinu podávejte studenou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit