Vyrobit terinu není vůbec složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Tučné maso a smetana zajistí, že bude krásně vláčná a šťavnatá.
Suroviny
rozinky
3
PL
sultánky
armaňak
2
PL
nebo brandy
husí sádlo
1
PL
nebo vepřové
cibule
1
ks
na drobno
králičí maso
200
g
na kostky
krkovice
300
g
mletá
játra kuřecí
200
g
odblaněná, hrubě mletá
skořice
špetka
mletá
chilli
špetka
mleté
smetana ke šlehání
100
ml
víno portské
3
PL
mandle
3
PL
loupané + na ozdobu
pistácie
3
PL
lískové oříšky
3
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnku zalijte sultánky armagnacem, dolijte horkou vodou tak, aby byly potopené, a nechte je aspoň čtvrt hodiny nasáknout.
2
Mezitím v pánvi na sádle zvolna opékejte cibuli dosklovita; stačit by mělo asi pět minut. Přidejte králičí maso a za stálého míchání ho opékejte 5–10 minut dozlatova.
3
Promíchejte obsah pánve s mletým masem, játry, kořením, solí, smetanou a portským. Slijte sultánky a přimíchejte je spolu se všemi ořechy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Králík na 37 způsobů: skvělé recepty s králičím masem(39 receptů )