Králičí terina

Králičí terina

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Na 1 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2317 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 62 g
Tuky 164 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Vyrobit terinu není vůbec složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Tučné maso a smetana zajistí, že bude krásně vláčná a šťavnatá.

Suroviny

rozinky 3 PL
sultánky
armaňak 2 PL
lze nahradit brandy
husí sádlo 1 PL
lze nahradit vepřovým
cibule 1 ks
nadrobno
200 g
vykostěné králičí maso na kostky
vepřové maso 300 g
hrubě mleté
játra kuřecí 200 g
odblaněná, hrubě mletá
skořice špetka
mletá
špetka
chill mleté
smetana ke šlehání 100 ml
víno portské 3 PL
mandle 3 PL
loupané
pistácie 3 PL
lískové oříšky 3 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 Troubu předehřejte na 180 °C. V hrnku zalijte sultánky armagnacem, dolijte horkou vodou tak, aby byly potopené, a nechte je aspoň čtvrt hodiny nasáknout.

2 Mezitím v pánvi na sádle zvolna opékejte cibuli dosklovita; stačit by mělo asi pět minut. Přidejte králičí maso a za stálého míchání ho opékejte 5–10 minut dozlatova.

3 Promíchejte obsah pánve s mletým masem, játry, kořením, solí, smetanou a portským. Slijte sultánky a přimíchejte je spolu se všemi ořechy.

4 Směs navrstvěte do teriny, ozdobte mandlemi a pistáciemi a přiklopte nebo uzavřete alobalem. Do trouby dejte pekáč, do něj terinu a kolem nalijte vroucí vodu do poloviny výšky nádoby. Pečte dvě hodiny. Terinu podávejte studenou.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit