0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomerančové želé s hřebíčkem a cointreau krémem

Pomerančové želé s hřebíčkem a cointreau krémem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 886757 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 220940 g
Tuky 303 g
Vláknina 400 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Září jako slunce.

Suroviny

hřebíček 12 ks
skořice 1 svitek
krupicový cukr 220 kg
4 plátek
želatiny
pomerančový likér 4 PL
Cointreau
Na cointreau krém
min 33 %
moučkový cukr 2 PL
pomerančový likér 2 PL
Cointreau

1 Dejte po 1 hřebíčku do 4 formiček o objemu 125 ml. Ze 6 pomerančů okrájejte ostrým nožem kůru včetně tenké blanky a pak vyřízněte jednotlivé měsíčky tak, že je odkrojíte podél bílé slupky, která je mezi jednotlivými dílky. Dělejte to nad miskou, do které zachytíte šťávu. Rozdělte měsíčky do formiček a lehce upěchujte.

2 Ze 4 pomerančů vymačkejte šťávu a spolu s uschovanou šťávou vlijte do rendlíku. Přidejte skořici, 120 g cukru a 4 hřebíčky. Míchejte na mírném plameni, až se cukr rozpustí.

3 Mezitím nechte v troše vody nabobtnat želatinu, trvá to asi 5 minut. Vymačkejte plátky želatiny a přidejte je do horké pomerančové šťávy spolu se 2 lžícemi cointreau. Míchejte, až se želatina rozpustí, a nechte vychladnout. Nálevem zalijte pomeranče ve formičkách. Zlehka odchlípněte od okrajů, aby se šťáva dostala všude. Dejte přes noc vychladit.

4 Zesterem oškrábejte kůru ze 2 biopomerančůa vymačkejte z nich šťávu. Dejte do rendlíku se zbylými 100 g krupicového cukru a 4 hřebíčky. Na malém plameni míchejte, až se cukr rozpustía šťáva zesirupovatí, trvá to zhruba 8 minut. Vypněte, vmíchejte zbylé cointreau a nechte vychladnout.

5 Na cointreau krém ušlehejte všechny přísady, až tvoří měkké špičky. Vykloptepomerančové želé a podávejte s pomerančovým sirupem a cointreau krémem.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč