Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančové želé s hřebíčkem a cointreau krémem

Pomerančové želé s hřebíčkem a cointreau krémem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9761 kcal
Bílkoviny 600 g
Sacharidy 1160 g
Tuky 303 g
Vláknina 400 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle neobvyklý dezert září jako samo slunce. Rázem vás přenese na jih.

Suroviny

nejlépe 10 obyčejných a 2 biopomeranče
skořice 1 svitek
želatina 4 plátky
pomerančový likér 4 PL
Cointreau
Na cointreau krém
min 33 %
pomerančový likér 2 PL
Cointreau

Postup

1

Dejte po 1 hřebíčku do 4 formiček o objemu 125 ml. Ze 6 pomerančů okrájejte ostrým nožem kůru včetně tenké blanky a pak vyřízněte jednotlivé měsíčky tak, že je odkrojíte podél bílé slupky, která je mezi jednotlivými dílky. Dělejte to nad miskou, do které zachytíte šťávu. Rozdělte měsíčky do formiček a lehce upěchujte.

2

Ze 4 pomerančů vymačkejte šťávu a spolu s uschovanou šťávou vlijte do rendlíku. Přidejte skořici, 120 g cukru a 4 hřebíčky. Míchejte na mírném plameni, až se cukr rozpustí.

 

3

Mezitím nechte v troše vody nabobtnat želatinu, trvá to asi 5 minut. Vymačkejte plátky želatiny a přidejte je do horké pomerančové šťávy spolu se 2 lžícemi cointreau. Míchejte, až se želatina rozpustí, a nechte vychladnout. Nálevem zalijte pomeranče ve formičkách. Zlehka odchlípněte od okrajů, aby se šťáva dostala všude. Dejte přes noc vychladit.

4

Zesterem oškrábejte kůru ze 2 biopomerančůa vymačkejte z nich šťávu. Dejte do rendlíku se zbylými 100 g krupicového cukru a 4 hřebíčky. Na malém plameni míchejte, až se cukr rozpustía šťáva zesirupovatí, trvá to zhruba 8 minut. Vypněte, vmíchejte zbylé cointreau a nechte vychladnout.

5

Na cointreau krém ušlehejte všechny přísady, až tvoří měkké špičky. Vykloptepomerančové želé a podávejte s pomerančovým sirupem a cointreau krémem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...