Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bloody Mary želé s řapíkatým celerem

Bloody Mary želé s řapíkatým celerem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7374 kcal
Bílkoviny 1566 g
Sacharidy 28 g
Tuky 14 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu jiný drink

Suroviny

rajče 400 g
zralá
200 ml
rajčatová šťáva
á 40 ml
řapíkatý celer 4 ks
i s lístky
sůl mořská
worcesterská omáčka
želatina 12 plátek
20 g
olivový olej 1 PL
8 ks
třešňová rajčátka na ozdobení, na plátky

Postup

1

Rajčata nařízněte do kříže, vhoďte do vroucí vody a po minutě vaření vyjměte. Zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Nakrájejte nahrubo a odstraňte semena. Dužinu rozmixujte s rajčatovou šťávou, vodkou a pár lístky celeru. Osolte a okořeňte tabascem a worcesterem podle chuti.

2

Mezitím nechte v troše vody nabobtnat želatinu, trvá to zhruba 5 minut. Vyjměte ji bez vymačkávání a v malém kastrůlku na mírném ohni rozpusťte. Vmíchejte do rajčatové směsi. Rozdělte do 4–6 sklenek a uložte na 6 hodin do lednice (pro efekt je postavte našikmo, aby hladina jakoby klesala).

3

Před podáváním nakrájejte řapíkatý celer na drobné kostičky, osolte a promíchejte s olivovým olejem. Rozdělte do sklenek a ozdobte plátky rajčátek.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...