Tak trochu jiný drink
Postup
1
Rajčata nařízněte do kříže, vhoďte do vroucí vody a po minutě vaření vyjměte. Zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Nakrájejte nahrubo a odstraňte semena. Dužinu rozmixujte s rajčatovou šťávou, vodkou a pár lístky celeru. Osolte a okořeňte tabascem a worcesterem podle chuti.
2
Mezitím nechte v troše vody nabobtnat želatinu, trvá to zhruba 5 minut. Vyjměte ji bez vymačkávání a v malém kastrůlku na mírném ohni rozpusťte. Vmíchejte do rajčatové směsi. Rozdělte do 4–6 sklenek a uložte na 6 hodin do lednice (pro efekt je postavte našikmo, aby hladina jakoby klesala).
3
Před podáváním nakrájejte řapíkatý celer na drobné kostičky, osolte a promíchejte s olivovým olejem. Rozdělte do sklenek a ozdobte plátky rajčátek.