Bloody Mary želé s řapíkatým celerem

Bloody Mary želé s řapíkatým celerem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7374 kcal
Bílkoviny 1566 g
Sacharidy 28 g
Tuky 14 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu jiný drink

Související recepty

Suroviny

rajčata 400 g
zralá
200 ml
rajčatová šťáva
vodka 4
á 40 ml
řapíkatý celer 4 ks
i s lístky
sůl mořská
tabasco
worcesterská omáčka
želatina 12 plátek
20 g
olivový olej 1 PL
8 ks
třešňová rajčátka na ozdobení, na plátky

1 Rajčata nařízněte do kříže, vhoďte do vroucí vody a po minutě vaření vyjměte. Zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Nakrájejte nahrubo a odstraňte semena. Dužinu rozmixujte s rajčatovou šťávou, vodkou a pár lístky celeru. Osolte a okořeňte tabascem a worcesterem podle chuti.

2 Mezitím nechte v troše vody nabobtnat želatinu, trvá to zhruba 5 minut. Vyjměte ji bez vymačkávání a v malém kastrůlku na mírném ohni rozpusťte. Vmíchejte do rajčatové směsi. Rozdělte do 4–6 sklenek a uložte na 6 hodin do lednice (pro efekt je postavte našikmo, aby hladina jakoby klesala).

3 Před podáváním nakrájejte řapíkatý celer na drobné kostičky, osolte a promíchejte s olivovým olejem. Rozdělte do sklenek a ozdobte plátky rajčátek.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit