0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí terina s pikantními meruňkami

Kuřecí terina s pikantními meruňkami

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5750 kcal
Bílkoviny 620 g
Sacharidy 450 g
Tuky 151 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaná kombinace chutí

Suroviny

kuře 1 ks
malé, á 1 kg
cibule 1 ks
přepůlená
bouquet garni 1 ks
pár snítek tymiánu, petrželky, bobkových listů
kuře uzené 4 ks
želatina 4 plátek
pomeranč 2 ks
šťáva a kůra
sůl
pepř
estragon 3 snítka
otrhané lístky
petrželka 2 PL
nasekaná
fazolky zelené 300 g
nejlépe čerstvých nebo i mražených
majonéza 150 g
česnek 2 stroužek
drcené
Na meruňky
sušené meruňky 250 g
vinný ocet bílý 250 ml
krupicový cukr 220 g
1 PL
žlutá hořčičná semínka
hořčice dijonská 1 PL
skořice 1 svitek
¼ ČL
chilli lupínky

Postup

1

Vložte kuře do hrnce, přidejte cibuli a bouquet garni a zalijte studenou vodou, aby bylo potopené. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte bublat asi hodinu, až bude kuře uvařené a měkké. Vyjměte a nechte vychladnout.

2

Odstraňte kůži a oberte maso. Z uzeného kuřete stáhněte kůži a vykostěte ho. Maso natrhejte na zhruba 3cm kousky a vařené i uzené promíchejte. Kosti vraťte do vývaru a vařte na středním plameni ještě 30 minut, až se objem zmenší na polovinu. Sceďte a vývar odstavte.

3

Nechte v troše studené vody nabobtnat želatinu, trvá to zhruba 5 minut. Vymačkejte ji a promíchejte s 250 ml horkého vývaru, až se želatina rozpustí (zbylý vývar můžete zamrazit a použít později třeba na polévku). Přidejte pomerančovou šťávu a kůru, řádně osolte a opepřete. Dejte chladit na 15–20 minut, až začne u okrajů tuhnout.

4

Vyložte formu o objemu 1 litr potravinářskou fólií, okraje nechte o dost přečnívat. Promíchejte estragon s petrželkou a dejte trochu na dno, pak rozložte vrstvu kuřecího masa a zalijte trochou vývaru. Pokračujte s vrstvením do spotřebování všech přísad. Dobře zabalte do přečnívající potravinářské fólie a nechte chladit přes noc.

5

Meruňky opláchněte vodou, zalijte 500 ml vroucí vody a nechte 30 minut nabobtnat. Slijte a 125 ml tekutiny uschovejte. Vlijte ji do rendlíku se zbývajícími přísadami a 1 zarovnanou lžičkou soli a na malém plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Vařte 5 minut a přidejte meruňky. Vařte dalších 15 minut, až tekutina zhoustne na sirup. Nechte vychladnout, v chladničce vydrží až 2 týdny.

6

Fazolky vhoďte do vroucí vody a povařte 3–4 minuty. Sceďte a uchovejte 1–2 lžíce tekutiny. Fazolky zchlaďte pod tekoucí vodou. Majonézu osolte, promíchejte s česnekem a odloženou vodou z fazolek. Promíchejte s fazolkami.

 
7

Vyklopte terinu, nakrájejte a podávejte s fazolkami a meruňkami.

NĚCO NAVÍC
Fazolky můžete ještě doplnit 90 g oliv niçoise (směs hnědých a zelených) nebo kalamata.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč