Jednoduchá na přípravu a efektní na servírování! Tahle lososová terina bude středem pozornosti, ať už ji na stůl postavíte doma, na návštěvě, nebo na večírku.
Suroviny
Postup
Menší formu na biskupský chlebíček nebo na terinu vyložte potravinovou fólií. Na dno položte pár pěkných snítek kopru (nějaké si odložte k podávání) a pár pěkných plátků uzeného lososa – nemusíte zakrýt celé dno.
V mixéru promixujte nahrubo polovinu uzeného lososa, polovinu vařeného či pečeného, všechen čerstvý sýr a osolte. Směs nepřemixujte do hladké pasty, přece jen chcete kousky lososa přiznané. Ručně vmíchejte nakrájený kopr, všechnu jarní cibulku a zbylého uzeného i vařeného lososa (můžete je lehce pokrájet na kousky). Přesuňte do připravené formy a uhlaďte. Dejte alespoň na 2 hodiny chladit, nejlépe však do druhého dne. Terinu můžete připravit až 2 dny předem.
Terinu vyklopte na servírovací talíř, odstraňte potravinovou fólii, ozdobte odloženými snítkami kopru a podávejte.