0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Terina z uzeného a pečeného lososa

Terina z uzeného a pečeného lososa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Terina z uzeného a pečeného lososa

4/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1794 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 36 g
Tuky 105 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá na přípravu a efektní na servírování! Tahle lososová terina bude středem pozornosti, ať už ji na stůl postavíte doma, na návštěvě, nebo na večírku.

Suroviny

kopr 1 svazek
1/3 snítek ponechaná v celku, zbylé 2/3 nakrájené nadrobno
losos 350 g
vařený nebo pečený
sůl
jarní cibulka 4 ks
nakrájená nadrobno
pečivo
křupavé, k podávání

Postup

1

Menší formu na biskupský chlebíček nebo na terinu vyložte potravinovou fólií. Na dno položte pár pěkných snítek kopru (nějaké si odložte k podávání) a pár pěkných plátků uzeného lososa – nemusíte zakrýt celé dno.

2

V mixéru promixujte nahrubo polovinu uzeného lososa, polovinu vařeného či pečeného, všechen čerstvý sýr a osolte. Směs nepřemixujte do hladké pasty, přece jen chcete kousky lososa přiznané. Ručně vmíchejte nakrájený kopr, všechnu jarní cibulku a zbylého uzeného i vařeného lososa (můžete je lehce pokrájet na kousky). Přesuňte do připravené formy a uhlaďte. Dejte alespoň na 2 hodiny chladit, nejlépe však do druhého dne. Terinu můžete připravit až 2 dny předem.

3

Terinu vyklopte na servírovací talíř, odstraňte potravinovou fólii, ozdobte odloženými snítkami kopru a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč