Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Terina z uzeného a pečeného lososa
Terina z uzeného a pečeného lososa
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Terina z uzeného a pečeného lososa

3.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1794 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 36 g
Tuky 105 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá na přípravu a efektní na servírování! Tahle lososová terina bude středem pozornosti, ať už ji na stůl postavíte doma, na návštěvě, nebo na večírku.

Suroviny

kopr 1 svazek
1/3 snítek ponechaná v celku, zbylé 2/3 nakrájené nadrobno
losos 350 g
vařený nebo pečený
sůl
jarní cibulka 4 ks
nakrájená nadrobno
křupavé, k podávání

Postup

1

Menší formu na biskupský chlebíček nebo na terinu vyložte potravinovou fólií. Na dno položte pár pěkných snítek kopru (nějaké si odložte k podávání) a pár pěkných plátků uzeného lososa – nemusíte zakrýt celé dno.

2

V mixéru promixujte nahrubo polovinu uzeného lososa, polovinu vařeného či pečeného, všechen čerstvý sýr a osolte. Směs nepřemixujte do hladké pasty, přece jen chcete kousky lososa přiznané. Ručně vmíchejte nakrájený kopr, všechnu jarní cibulku a zbylého uzeného i vařeného lososa (můžete je lehce pokrájet na kousky). Přesuňte do připravené formy a uhlaďte. Dejte alespoň na 2 hodiny chladit, nejlépe však do druhého dne. Terinu můžete připravit až 2 dny předem.

3

Terinu vyklopte na servírovací talíř, odstraňte potravinovou fólii, ozdobte odloženými snítkami kopru a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...