Svěží letní salát chutná s čerstvým domácím sýrem ještě lépe!
Suroviny
Postup
Čerstvý sýr utřete dohladka. Želatinu nechte nabobtnat v troše studené vody a pak zvolna zahřejte, míchejte, až se rozpustí. Přidejte k ní lžíci sýra a rozmíchejte. Pak smíchejte se zbytkem sýra. Ochuťte citronovou šťávou, petrželkou a mátou, osolte a opepřete. Nakonec zlehka vmíchejte ušlehanou smetanu. Naplňte do formy cca 16x10x4 cm (my jsme použili vykuchanou krabici od trvanlivého mléka). Nahoře udělejte vidličkou ozdobné vlnky. Dejte do chladničky ztuhnout nejméně na 2 hodiny.
Před podáváním v míse smíchejte salátové lístky a rajčátka, osolte, opepřete a přidejte olivový olej. Dobře promíchejte. Podávejte se sýrovou terinou nebo část teriny nakrájejte na kostky a přidejte rovnou do salátu.
[[nid:30333]]