Sýrová terina s barevným salátem

Sýrová terina s barevným salátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1391 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 16 g
Tuky 125 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží letní salát chutná s čerstvým domácím sýrem ještě lépe!

Související recepty

Suroviny

sýr 320 g
čerstvý měkký, domácí podle našeho receptu
želatina 8 g
plátková
citronová štáva 2 PL
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
máta 1 PL
nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 100 ml
salát 120 g
míchaný
rajčata cherry 1 hrst
olivový olej panenský 2 PL

1 Čerstvý sýr utřete dohladka. Želatinu nechte nabobtnat v troše studené vody a pak zvolna zahřejte, míchejte, až se rozpustí. Přidejte k ní lžíci sýra a rozmíchejte. Pak smíchejte se zbytkem sýra. Ochuťte citronovou šťávou, petrželkou a mátou, osolte a opepřete. Nakonec zlehka vmíchejte ušlehanou smetanu. Naplňte do formy cca 16x10x4 cm (my jsme použili vykuchanou krabici od trvanlivého mléka). Nahoře udělejte vidličkou ozdobné vlnky. Dejte do chladničky ztuhnout nejméně na 2 hodiny.  

2 Před podáváním v míse smíchejte salátové lístky a rajčátka, osolte, opepřete a přidejte olivový olej. Dobře promíchejte. Podávejte se sýrovou terinou nebo část teriny nakrájejte na kostky a přidejte rovnou do salátu.  

Čerstvý měkký sýr

Čerstvý měkký sýr

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit