Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrová terina s barevným salátem

Svěží letní salát chutná s čerstvým domácím sýrem ještě lépe!

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
P
Salát

Ingredience

    • 320 g čerstvého měkkého sýra 
    • 8 g plátkové želatiny
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 lžíce nasekané máty
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 120 g míchaných salátových lístků
    • velká hrst třešňových rajčátek
    • 2 lžíce panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Čerstvý sýr utřete dohladka. Želatinu nechte nabobtnat v troše studené vody a pak zvolna zahřejte, míchejte, až se rozpustí. Přidejte k ní lžíci sýra a rozmíchejte. Pak smíchejte se zbytkem sýra. Ochuťte citronovou šťávou, petrželkou a mátou, osolte a opepřete. Nakonec zlehka vmíchejte ušlehanou smetanu. Naplňte do formy cca 16x10x4 cm (my jsme použili vykuchanou krabici od trvanlivého mléka). Nahoře udělejte vidličkou ozdobné vlnky. Dejte do chladničky ztuhnout nejméně na 2 hodiny.  

2 Před podáváním v míse smíchejte salátové lístky a rajčátka, osolte, opepřete a přidejte olivový olej. Dobře promíchejte. Podávejte se sýrovou terinou nebo část teriny nakrájejte na kostky a přidejte rovnou do salátu.  

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí panýr

Indická květáková polévka s panýrem

Dort s panýrem, dvojí cibulí a hráškem

Domácí pivní sýr

Pomazánka z domácího pivního sýra

Čerstvý měkký sýr

Lívanečky s čerstvým sýrem a brokolicí

Přidat komentář