
Sýrová terina s barevným salátem
Svěží letní salát chutná s čerstvým domácím sýrem ještě lépe!
Ingredience
- 320 g čerstvého měkkého sýra
- 8 g plátkové želatiny
- 2 lžíce citronové šťávy
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
- 1 lžíce nasekané máty
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 100 ml smetany ke šlehání
- 120 g míchaných salátových lístků
- velká hrst třešňových rajčátek
- 2 lžíce panenského olivového oleje
Příprava jídla
1 Čerstvý sýr utřete dohladka. Želatinu nechte nabobtnat v troše studené vody a pak zvolna zahřejte, míchejte, až se rozpustí. Přidejte k ní lžíci sýra a rozmíchejte. Pak smíchejte se zbytkem sýra. Ochuťte citronovou šťávou, petrželkou a mátou, osolte a opepřete. Nakonec zlehka vmíchejte ušlehanou smetanu. Naplňte do formy cca 16x10x4 cm (my jsme použili vykuchanou krabici od trvanlivého mléka). Nahoře udělejte vidličkou ozdobné vlnky. Dejte do chladničky ztuhnout nejméně na 2 hodiny.
2 Před podáváním v míse smíchejte salátové lístky a rajčátka, osolte, opepřete a přidejte olivový olej. Dobře promíchejte. Podávejte se sýrovou terinou nebo část teriny nakrájejte na kostky a přidejte rovnou do salátu.
Přidat komentář