Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrová terina s barevným salátem

Sýrová terina s barevným salátem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1391 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 16 g
Tuky 125 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží letní salát chutná s čerstvým domácím sýrem ještě lépe!

Související recepty

Suroviny

sýr 320 g
čerstvý měkký, domácí podle našeho receptu
plátková
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
máta 1 PL
nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
salát 120 g
míchaný
rajčata cherry 1 hrst
olivový olej panenský 2 PL

Postup

1

Čerstvý sýr utřete dohladka. Želatinu nechte nabobtnat v troše studené vody a pak zvolna zahřejte, míchejte, až se rozpustí. Přidejte k ní lžíci sýra a rozmíchejte. Pak smíchejte se zbytkem sýra. Ochuťte citronovou šťávou, petrželkou a mátou, osolte a opepřete. Nakonec zlehka vmíchejte ušlehanou smetanu. Naplňte do formy cca 16x10x4 cm (my jsme použili vykuchanou krabici od trvanlivého mléka). Nahoře udělejte vidličkou ozdobné vlnky. Dejte do chladničky ztuhnout nejméně na 2 hodiny.

2

Před podáváním v míse smíchejte salátové lístky a rajčátka, osolte, opepřete a přidejte olivový olej. Dobře promíchejte. Podávejte se sýrovou terinou nebo část teriny nakrájejte na kostky a přidejte rovnou do salátu.

[[nid:30333]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...