
Těstoviny s brokolicí a klobáskou
Jednoduché, vydatné a hřejivé jídlo, které na chatě (či kdekoli jinde) vyšvihnete za pár minut. Pak už se jen stačí zachumlat do deky, vzít si talíř na klín a můžete se do něj pustit!
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, na plátky
- 370 g klobásek, bílých grilovacích nebo čerstvých typu salsiccia, nakrájených na plátky nebo špalíčky
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 1/2 hrnku smetany ke šlehání sůl
- 1 a 1/2 hrnku mražené brokolice, povolené a nasekané
- 220 g krátkých těstovin
- 1 hrnek strouhaného čedaru
- 1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu + další na posypání
Příprava jídla
1 Ve větší pánvi rozpalte olivový olej, přidejte cibuli, česnek, klobásky a opékejte, dokud klobásky nebudou opečené a cibule dozlatova. Zhruba 3–4 minuty.
2 Vmíchejte vývar, smetanu, osolte, vsypte brokolici a vařte, dokud nebude akorát na skus.
3 Těstoviny uvařte al dente (raději méně než více) a vsypte je do pánve, přidejte sýr a promíchejte.
NĚCO NAVÍC
Syté sýrové jídlo, jako jsou tyhle těstoviny, si náramně rozumí s pálivou omáčkou. Pokud máte po ruce srirachu, těstoviny s ní před podáváním pokapejte. Jídlu dodá další chuťový rozměr, a navíc vás zahřeje!
Přidat komentář