Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s brokolicí a klobáskou

Jednoduché, vydatné a hřejivé jídlo, které na chatě (či kdekoli jinde) vyšvihnete za pár minut. Pak už se jen stačí zachumlat do deky, vzít si talíř na klín a můžete se do něj pustit!

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 370 g klobásek, bílých grilovacích nebo čerstvých typu salsiccia, nakrájených na plátky nebo špalíčky
    • 2 hrnky kuřecího vývaru
    • 1/2 hrnku smetany ke šlehání sůl
    • 1 a 1/2 hrnku mražené brokolice, povolené a nasekané
    • 220 g krátkých těstovin
    • 1 hrnek strouhaného čedaru
    • 1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu + další na posypání

Příprava jídla

1 Ve větší pánvi rozpalte olivový olej, přidejte cibuli, česnek, klobásky a opékejte, dokud klobásky nebudou opečené a cibule dozlatova. Zhruba 3–4 minuty.

2 Vmíchejte vývar, smetanu, osolte, vsypte brokolici a vařte, dokud nebude akorát na skus.

3 Těstoviny uvařte al dente (raději méně než více) a vsypte je do pánve, přidejte sýr a promíchejte.

NĚCO NAVÍC
Syté sýrové jídlo, jako jsou tyhle těstoviny, si náramně rozumí s pálivou omáčkou. Pokud máte po ruce srirachu, těstoviny s ní před podáváním pokapejte. Jídlu dodá další chuťový rozměr, a navíc vás zahřeje!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená zelenina s kroupami a bylinkovým pestem

Krémová dýňová polévka s cizrnou, slaninou a sýrem

Pečená křidýlka s jablečným coleslawem

Hrnkový hruškový koláč

Horké mléko s karamelem

Přidat komentář