0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená zelenina s kroupami a bylinkovým pestem

Pečená zelenina s kroupami a bylinkovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená zelenina s kroupami a bylinkovým pestem

4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1723 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 143 g
Tuky 96 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pekáček plný zeleniny poslouží jako příloha, ale i jako vegetariánský hlavní chod!

Suroviny

kroupy 200 g
mrkev 800 g
různých barev
pomerančový džus 60 ml
lze nahradit čerstvou šťávou z pomerančů
med 1 PL
chilli sušené 1 ČL
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajče 250 g
nejlépe na větvičce
NA PESTO
petrželka
velký svazek
máta svazek
pár snítek
olivový olej 1 PL
sůl
mandle 100 g
uzené, nasekané nadrobno + další na ozdobení

1 Kroupy vsypte do hrnce, přilijte vodu, přiveďte k varu a uvařte je doměkka, trvá to zhruba 20–30 minut.

2 Troubu předehřejte na 220°C. Mrkve očistěte (nať seřízněte) a rozložte je na pekáč (silnější podélně překrojte. Pomerančovou šťávu, med, chilli, olivový olej, sůl a pepř dejte do misky a prošlehejte. Přelijte přes mrkev a dejte péct na 20 minut. Po 15 minutách přisypte uvařené a slité kroupy (můžete je zakápnout olivovým olejem), po dal- ších 5 minutách rajčata a pečte vše ještě 5 minut.

3 Bylinky nasekejte nadrobno, smíchejte s olivovým olejem, solí a mandlemi. Podávejte k pečené zelenině s kroupami. Nakonec vše posypte nahrubo nasekanými mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč