Pekáček plný zeleniny poslouží jako příloha, ale i jako vegetariánský hlavní chod!
Suroviny
Postup
Kroupy vsypte do hrnce, přilijte vodu, přiveďte k varu a uvařte je doměkka, trvá to zhruba 20–30 minut.
Troubu předehřejte na 220°C. Mrkve očistěte (nať seřízněte) a rozložte je na pekáč (silnější podélně překrojte. Pomerančovou šťávu, med, chilli, olivový olej, sůl a pepř dejte do misky a prošlehejte. Přelijte přes mrkev a dejte péct na 20 minut. Po 15 minutách přisypte uvařené a slité kroupy (můžete je zakápnout olivovým olejem), po dal- ších 5 minutách rajčata a pečte vše ještě 5 minut.
Bylinky nasekejte nadrobno, smíchejte s olivovým olejem, solí a mandlemi. Podávejte k pečené zelenině s kroupami. Nakonec vše posypte nahrubo nasekanými mandlemi.