0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená zelenina s kroupami a bylinkovým pestem

Pečená zelenina s kroupami a bylinkovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená zelenina s kroupami a bylinkovým pestem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1723 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 143 g
Tuky 96 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pekáček plný zeleniny poslouží jako příloha, ale i jako vegetariánský hlavní chod!

Suroviny

kroupy 200 g
mrkev 800 g
různých barev
pomerančový džus 60 ml
lze nahradit čerstvou šťávou z pomerančů
med 1 PL
chilli sušené 1 ČL
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajče 250 g
nejlépe na větvičce
NA PESTO
petrželka
velký svazek
máta svazek
kopr
pár snítek
olivový olej 1 PL
sůl
mandle 100 g
uzené, nasekané nadrobno + další na ozdobení

1 Kroupy vsypte do hrnce, přilijte vodu, přiveďte k varu a uvařte je doměkka, trvá to zhruba 20–30 minut.

2 Troubu předehřejte na 220°C. Mrkve očistěte (nať seřízněte) a rozložte je na pekáč (silnější podélně překrojte. Pomerančovou šťávu, med, chilli, olivový olej, sůl a pepř dejte do misky a prošlehejte. Přelijte přes mrkev a dejte péct na 20 minut. Po 15 minutách přisypte uvařené a slité kroupy (můžete je zakápnout olivovým olejem), po dal- ších 5 minutách rajčata a pečte vše ještě 5 minut.

3 Bylinky nasekejte nadrobno, smíchejte s olivovým olejem, solí a mandlemi. Podávejte k pečené zelenině s kroupami. Nakonec vše posypte nahrubo nasekanými mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit