0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená křidýlka s jablečným coleslawem

Pečená křidýlka s jablečným coleslawem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená křidýlka s jablečným coleslawem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5973 kcal
Bílkoviny 411 g
Sacharidy 190 g
Tuky 377 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží salátek nabitý vitaminy z podzimní zeleniny a k tomu křupavá, lehce pikantní kuřecí křidýlka a paličky. Tohle je ideální podzimní večeře.

Suroviny

coca cola 250 ml
sójová omáčka 2 PL
česnek 5 stroužků
drcených
cibule 1 ks
velká, nadrobno nebo nastrouhaná
chilli sušené 2 ks
zázvor (čerstvý)
malý kousek, nasekaný nadrobno
třtinový cukr 3 PL
a paličky
NA SALÁT
velká
mrkev 3 ks
malá čtvrtka
malá čtvrtka
citronová šťáva
z jednoho citronu
olivový olej 3 PL
majonéza 2 PL
med 1,5 PL
jablečný ocet 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Všechny ingredience na křidýlka dejte do mísy a promíchejte (pokud máte 0,33litrovou plechovku Coca-Coly, klidně ji použijte celou). Nechte marinovat, nejlépe přes noc.

2 Troubu předehřejte na 200°C, křídla vsypte do pekáče (zbylou marinádu ponechte stranou), zakryjte alobalem a pečte 40 minut. Poté odkryjte, vlijte zbylou marinádu, promíchejte a pečte za občasného obracení dozlatova.

3 Na salát nakrájejte jablko a mrkev na silnější nudličky nebo sirky, zelí na nudličky. Vše dejte do mísy, přidejte zbylé ingredience a promíchejte. Podávejte ke křidýlkům.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč