Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená křidýlka s jablečným coleslawem

Svěží salátek nabitý vitaminy z podzimní zeleniny a k tomu křupavá, lehce pikantní kuřecí křidýlka a paličky. Tohle je ideální podzimní večeře.

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
PT1H
Pečení 1:00
Kuře

Ingredience

    • 250 ml Coca-Coly
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 2 lžíce bílého vína
    • 5 stroužků česneku, drcených
    • 1 velká cibule, nadrobno nebo nastrouhaná
    • 2 sušené chilli papričky
    • malý kousek zázvoru, nasekaný nadrobno
    • 2–4 lžíce třtinového cukru
    • 1,5–2 kg směsi kuřecích křídel a paliček

    NA SALÁT

    • 2 velká jablka
    • 3 mrkve
    • malá čtvrtka červeného zelí
    • malá čtvrtka bílého zelí
    • šťáva z 1 citronu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce majonézy
    • 1–2 lžíce medu
    • 1 lžíce jablečného octa
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Všechny ingredience na křidýlka dejte do mísy a promíchejte (pokud máte 0,33litrovou plechovku Coca-Coly, klidně ji použijte celou). Nechte marinovat, nejlépe přes noc.

2 Troubu předehřejte na 200°C, křídla vsypte do pekáče (zbylou marinádu ponechte stranou), zakryjte alobalem a pečte 40 minut. Poté odkryjte, vlijte zbylou marinádu, promíchejte a pečte za občasného obracení dozlatova.

3 Na salát nakrájejte jablko a mrkev na silnější nudličky nebo sirky, zelí na nudličky. Vše dejte do mísy, přidejte zbylé ingredience a promíchejte. Podávejte ke křidýlkům.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená zelenina s kroupami a bylinkovým pestem

Krémová dýňová polévka s cizrnou, slaninou a sýrem

Těstoviny s brokolicí a klobáskou

Hrnkový hruškový koláč

Horké mléko s karamelem

Přidat komentář