Recepty s tyrolským špekem
Tyrolský špek je ve své podstatě sušená šunka ochucená jalovcem. Svůj původ má v Tyrolsku, což je region, který si mezi sebe dělí Rakousko a Itálie. Vyrábí se z vepřové kýty a použít ho můžete všude tam, kam byste použili slaninu nebo pancettu.
Vyrábí se kombinací nasolování, sušení a uzení. Sušení probíhá na vzduchu po dobu 3 až 4 měsíců, poté se udí studeným kouřem z bukového dřeva. Má mírně česnekovou chuť a výborně se hodí jak do studené kuchyně, tak pro další tepelnou úpravu. Výtečné jsou například tyrolské špekové knedlíky.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-