Skvělé i pro kojící maminky!
Suroviny
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Pak je slijte a část vody, ve které se těstoviny vařily, uchovejte. Jarní cibulku, mrkev a celer očistěte. Mrkev a celer nakrájejte na malé kostičky, cibuli na kolečka.
Na pánvi s vyšším okrajem rozpalte olej a krátce na něm osmahněte cibulku, přidejte mrkev a celer a opět chvíli opékejte.
Orestovanou zeleninu vyjměte z pánve. Přilijte trochu oleje a na něm opečte mleté maso. Osolte. Pak přidejte rajčata nakrájená na kousky a opečenou zeleninu. Přihoďte rozdrcená semínka fenyklu, oregano a česnek. Přiveďte k varu. Pokud se vám bude zdát směs hustá, dolijte do pánve trochu vody, ve které se vařily těstoviny.
Stáhněte plamen, zakryjte poklicí a nechte dusit asi 10 minut. Dochuťte balzamikovým octem a dosolte. Podávejte na talíři posypané hoblinami parmazánu a ozdobené bazalkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )
- 26 receptů s fenyklem(28 receptů )