Těstoviny s karamelizovanou cibulí a modrým sýrem

Těstoviny s karamelizovanou cibulí a modrým sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2315 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 276 g
Tuky 93 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s cibulkou vytvoří skvělou sladkokyselou chuť. Přidejte pikantní sýr a podávejte se sklenkou vína. Báječná večeře.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule červená 3 ks
oloupaná, na tenké klínky
hnědý cukr 2 ČL
přírodní
balzamikový ocet 4 PL
penne 300 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami
sýr s modrou plísní 150 g
piniové oříšky 2 PL
opražená
sůl

1 Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej. Rozložte na ni cibuli a opečte ji doměkka, párkrát ji obraťte. Přidejte cukr a ocet, zvyšte plamen a zahřívejte, aby cibule zkaramelizovala.

2 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Pak je slijte a smíchejte s cibulí a sýrem. Jezte sypané piniovými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit