Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s tomatovou omáčkou
Těstoviny s tomatovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s tomatovou omáčkou

4.5/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4248 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 425 g
Tuky 206 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S jednoduše připravenou rybou tvoří dokonalý celek. Česnek při smažení hlídejte, mívá tendenci připálit se a zrádně zhořknout.

Suroviny

těstoviny 750 g
olivový olej 150 ml
extra panenský
česnek 7 stroužků
podle chuti
mladá
bazalka svazek
sůl
na dochucení
pepř bílý
na posypání

Postup

1

Nakrájejte rajčata, cibuli, bazalku a česnek (jeden stroužek nechte zvlášť, stejně jako pár lístků bazalky). Vše vložte do mísy, osolte a opepřete, promíchejte a nechte pět minut odstát. Protlak prošlehejte s olejem a pak přidejte do rajčatové směsi.

2

Těstoviny uvařte podle návodu al dente, tedy pevné na skus. Rozehřejte trochu oleje, prolisujte zbývající česnek a nechte ho zezlátnout. Pak do pánve vsypte těstoviny, zamíchejte a prohřejte.

3

Na talíř položte hnízdo těstovin a přelijte ho rajčatovou omáčkou. Každou porci ještě ozdobte lístkem bazalky. Podávejte s miskou strouhaného parmazánu, citronem, případně limetkou a s mlýnkem na pepř.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 18:23
Recept se nachází v č.11/05, str.54