S jednoduše připravenou rybou tvoří dokonalý celek. Česnek při smažení hlídejte, mívá tendenci připálit se a zrádně zhořknout.
1 Nakrájejte rajčata, cibuli, bazalku a česnek (jeden stroužek nechte zvlášť, stejně jako pár lístků bazalky). Vše vložte do mísy, osolte a opepřete, promíchejte a nechte pět minut odstát. Protlak prošlehejte s olejem a pak přidejte do rajčatové směsi.
2 Těstoviny uvařte podle návodu al dente, tedy pevné na skus. Rozehřejte trochu oleje, prolisujte zbývající česnek a nechte ho zezlátnout. Pak do pánve vsypte těstoviny, zamíchejte a prohřejte.
3 Na talíř položte hnízdo těstovin a přelijte ho rajčatovou omáčkou. Každou porci ještě ozdobte lístkem bazalky. Podávejte s miskou strouhaného parmazánu, citronem, případně limetkou a s mlýnkem na pepř.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 18:23
Apetit 11/05