Těstoviny s tomatovou omáčkou

Těstoviny s tomatovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4248 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 428 g
Tuky 206 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S jednoduše připravenou rybou tvoří dokonalý celek. Česnek při smažení hlídejte, mívá tendenci připálit se a zrádně zhořknout.

Suroviny

těstoviny 750 g
rajčata 750 g
sterilovaná
olivový olej 150 ml
extra panenský
rajčatový protlak 50 g
česnek 7 stroužků
podle chuti
cibule 70 g
mladá
bazalka svazek
sůl
na dochucení
pepř bílý
na dochucení
citron
na dochucení
parmazán
na posypání
1. Nakrájejte rajčata, cibuli, bazalku a česnek (jeden stroužek nechte zvlášť, stejně jako pár lístků bazalky). Vše vložte do mísy, osolte a opepřete, promíchejte a nechte pět minut odstát. Protlak prošlehejte s olejem a pak přidejte do rajčatové směsi. 

2. Těstoviny uvařte podle návodu al dente, tedy pevné na skus. Rozehřejte trochu oleje, prolisujte zbývající česnek a nechte ho zezlátnout. Pak do pánve vsypte těstoviny, zamíchejte a prohřejte. 

3. Na talíř položte hnízdo těstovin a přelijte ho rajčatovou omáčkou. Každou porci ještě ozdobte lístkem bazalky. Podávejte s miskou strouhaného parmazánu, citronem, případně limetkou a s mlýnkem na pepř.

Komentáře

Obchod Apetit