I tak zdánlivě obyčejnou surovinu jako je petržel můžete proměnit v opravdovou delikatesu. Těstoviny s petrželí jsou prostě dokonalé, shodli se všichni, kteří je při focení ochutnali.
Suroviny
Postup
Ořechy opečte nasucho v nepřilnavé pánvi, vysypte na talíř a odložte. Ve stejné pánvi rozehřejte olej na středním ohni a smažte petrželové pruhy s česnekem asi 5 minut za stálého obracení dokřupava (pozor, nepřipalte!), vyjměte, osušte na papírových utěrkách, osolte.
Do hrnce s vroucí osolenou vodou vsypte petržel nakrájenou na kolečka a vařte asi 13 minut. Zhruba po 5 minutách přidejte do hrnce těstoviny (řiďte se návodem na obalu těstovin) a vařte, aby byly al dente a petržel měkká. Pak těstoviny s petrželí slijte a uchovejte přitom 250 ml vody z vaření.
Na omáčku smíchejte v míse vejce, sýr a trochu horké vody z vaření, osolte a opepřete. Přidejte žhavé těstoviny s petrželí, další vodu z vaření podle potřeby a ořechy, promíchejte, aby omáčka byla krémová, rozdělte do hlubších talířů či misek, ozdobte křupavými plátky petržele a petrželkou. Ihned podávejte.