Rýže s tuňákem a rajčaty

Rýže s tuňákem a rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2153 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 239 g
Tuky 59 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

rýže 250 g
dlouhozrnná
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
jemně nakrájené
slanina 2 plátky
česnek 2 stroužky
nasekané
žampiony 200 g
konzervovaná rajčata loupaná 800 g
konzervovaná
tuňák 200 g
konzervovaný, scezený
1. Uvařte rýži
Podle návodu na obalu uvařte rýži. Mezitím na oleji osmahněte cibulku a slaninu; trvá to asi pět minut. Přihoďte česnek i plátky hub a smažte ještě tak pět minut.

2. Přidejte rajčata
Vlijte nasekaná rajčata i s nálevem, přidejte tuňáka a prohřejte. Pak odlijte přebytečnou šťávu a do hrnce vsypte rýži. Vše promíchejte – a neste na stůl!

Podávejte:
s jemně nasekanou petrželkou

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit