Lehčí už to snad ani být nemůže. Stačí smíchat vařenou rýži, žampiony, konzervovaná rajčat a tuňáka. Než začne rodina žadonit, že má hlad, rýži s tuňákem už můžete nosit na stůl. Jde o základní recept, který si následně můžete dochutit podle svého. Třeba místo žampionů přidat konzervovanou kukuřici.
Postup
1
Podle návodu na obalu uvařte rýži. Mezitím na oleji osmahněte cibulku a slaninu; trvá to asi pět minut. Přihoďte česnek i plátky hub a smažte ještě tak pět minut.
2
Vlijte nasekaná rajčata i s nálevem, přidejte tuňáka a prohřejte. Pak odlijte přebytečnou šťávu a do hrnce vsypte rýži. Vše promíchejte a neste na stůl! Hotovoý pokrm můžete ještě posypat nasekanou petrželkou.