Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýže s tuňákem a rajčaty
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 90
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2112 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 241 g
Tuky 46 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehčí už to snad ani být nemůže. Stačí smíchat vařenou rýži, žampiony, konzervovaná rajčat a tuňáka. Než začne rodina žadonit, že má hlad, rýži s tuňákem už můžete nosit na stůl. Jde o základní recept, který si následně můžete dochutit podle svého. Třeba místo žampionů přidat konzervovanou kukuřici.

Související recepty

Suroviny

rýže dlouhozrnná 250 g
olivový olej 1 PL
jemně nakrájené
slanina 2 plátky
česnek 2 stroužky
nasekané
tuňák (konzerva) 200 g
scezený

Postup

1

Podle návodu na obalu uvařte rýži. Mezitím na oleji osmahněte cibulku a slaninu; trvá to asi pět minut. Přihoďte česnek i plátky hub a smažte ještě tak pět minut.
 

2

Vlijte nasekaná rajčata i s nálevem, přidejte tuňáka a prohřejte. Pak odlijte přebytečnou šťávu a do hrnce vsypte rýži. Vše promíchejte a neste na stůl! Hotovoý pokrm můžete ještě posypat nasekanou petrželkou.

Apetit magazín