Výrazný špěnát a jemná smetana jsou pro sebe jako stvořené! Jednoduché těstoviny na jejich dokonalém spojené doslova stojí. Stačí už jenom česnek, sýr, sůl a pepř. Ano, od skvělého rychlého oběda nebo večeře vás dělí jen 5 surovin a pár minut času.
Suroviny
mražený listový špenát
1
bal
špalíčky
podle chuti, prolisovaný nebo na tenké plátky
sůl
smetana ke šlehání
1
kelímek
sýr
200
g
např. parmazán, eidam...
pepř
čerstvě mletý
těstoviny
3
porce
uvařené al dente v osolené vodě
Postup
1
Špenát prohřejeme, přidáme česnek a sůl dle chuti. Zalijeme smetanou ke šlehání, přidáme polovinu nastrouhaného sýra a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a smícháme s těstovinami uvařenými al dente v osolené vodě. Navrch nasypeme zbytek nastrouhaného sýra.
TIP
Ke smetanové omáčky můžeme přidat i orestované kousky kuřete.
Ilustrační foto: Image Professionals