Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbové pirožky s lučinou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1944 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 118 g
Tuky 137 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud můžete, užijte si podzimní plody přímo na zahradě. Sesbírané ořechy uložte do košíků nebo bedýnek, kaštany vyloupejte a čerstvě upečené buchty snězte na zápraží nebo pod stromem. I to je totiž cesta, jak si podzim oblíbit…

Suroviny

jarní cibulka 1 svazek
najemno nakrájená
česnek 3 stroužky
na plátky
lesní houby 250 g
čerstvé, pokrájené
sůl
pepř
kmín ½ ČL
petrželka 1 PL
nasekaná
Lučina
rozválené
vejce 2 ks
na potření, prošlehaná
sezamová semínka
na posypání

Postup

1

Máslo rozpusťte v pánvičce, pak na něm osmahněte cibulku i česnek. Po chvíli přihoďte houby a duste, dokud nezměknou; hodně osolte, opepřete, přidejte kmín a promíchejte. Směs dejte okapat na cedník a počkejte, až úplně zchladne. Pak vmíchejte petrželku i lučinu a ochuťte.

2

Listové těsto rozviňte na lehce pomoučněném vále nebo pracovním stole a nakrájejte z něj obdélníky o velikosti zhruba 7×4 centimetry. Každý naplňte houbovou směsí a přehněte po delší straně. Rukou zmáčkněte konce, aby se pirožky nerozlepovaly, propíchejte vidličkou, potřete vajíčkem a posypte sezamem. Dejte péct do trouby předehřáté na 180°C dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...