Pokud můžete, užijte si podzimní plody přímo na zahradě. Sesbírané ořechy uložte do košíků nebo bedýnek, kaštany vyloupejte a čerstvě upečené buchty snězte na zápraží nebo pod stromem. I to je totiž cesta, jak si podzim oblíbit…
Suroviny
1 Máslo rozpusťte v pánvičce, pak na něm osmahněte cibulku i česnek. Po chvíli přihoďte houby a duste, dokud nezměknou; hodně osolte, opepřete, přidejte kmín a promíchejte. Směs dejte okapat na cedník a počkejte, až úplně zchladne. Pak vmíchejte petrželku i lučinu a ochuťte.
2 Listové těsto rozviňte na lehce pomoučněném vále nebo pracovním stole a nakrájejte z něj obdélníky o velikosti zhruba 7×4 centimetry. Každý naplňte houbovou směsí a přehněte po delší straně. Rukou zmáčkněte konce, aby se pirožky nerozlepovaly, propíchejte vidličkou, potřete vajíčkem a posypte sezamem. Dejte péct do trouby předehřáté na 180°C dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 24 skvělých slaných receptů z listového těsta(24 receptů)
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(116 receptů)
- Čerstvý sýr ve 36 skvělých receptech: slaných i sladkých(36 receptů)