Hledáte recept na rychlou a jednoduchou večeře, při jejíž přípravě nezašpiníte víc než jeden hrnec. Tady je!
Suroviny
fusilli
350
g
celozrnné
brokolice
250
g
nejlépe stonková, překrájená na kousky velikosti sousta (použít můžete i růžičky obyčejné brokolice)
česnek
2
stroužky
podrcené
ančovičky (konzerva)
4
ks
sardelové řezy v oleji, pokrájené
chilli sušené
1
špetka
vločky
olivový olej
4
PL
sůl
1
ČL
nastrouhaný, k podávání
Postup
1
Těstoviny, brokolici, česnek, sardelové řezy a chilli vsypte do velké hluboké pánve. Přidejte 4 lžíce olivového oleje, 1 lžičku soli a 950 ml vody. Přiveďte k varu, ztlumte a na středním plameni vařte pod pokličkou za častého míchání 15 minut, nebo aby byly těstoviny al dente a v pánvi zbylo tekutiny jen na dně. Podávejte s parmazánem.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jednoduché obědy, které zvládnete do 15 minut(33 receptů )