Ve dnech, kdy jsme v časovém presu, milujeme vše, co je snadné a nevyžaduje to moc času ani nádobí. A přesně takové tyhle těstoviny jsou – rychlé, jednoduché, výborné.
Suroviny
pancetta
5
plátků
cibule
1
ks
nakrájená nadrobno
česnek
3
stroužky
nakrájené nadrobno
mražená kukuřice
3
hrnky
vývar zeleninový
2
hrnky
těstoviny
250
g
mušličky
smetana ke šlehání
1
hrnek
bazalka
1
hrst
k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Pancettu opečte na pánvi, vyjměte a nalámejte. K tuku, který pustila, vsypte cibuli a česnek, opékejte dosklovita. Přidejte kukuřici, vývar, mušličky a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a vařte asi 5 minut, poté přilijte smetanu a vařte, aby těstoviny byly al dente (případně dolijte ještě vývar). Vmíchejte pancettu, bazalku, dochuťte osolte, opepřete a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(31 receptů)
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů)