Milujete sýr a těstoviny? Máme pro vás dva skvělé způsoby, jak si připravit pastu se sýrovou omáčkou.
Suroviny
těstoviny
350
g
penne
špenát
200
g
listový
sýr
80
g
s modrou plísní, rozdrobený
chilli paprička
špetka
drcené, sušené
mascarpone
250
g
parmazán
25
g
nastrouhaný
sůl
pepř
salát
zelený, k podávání
Postup
1
Ve velkém hrnci uveďte do varu osolenou vodu. Vsypejte těstoviny a povařte doměkka, deset až dvanáct minut. Na poslední tři minuty varu přihoďte špenát. Sceďte a pak vše vsypejte do zapékací mísy. Posypejte plísňovým sýrem, případně poprašte chilli a větším množstvím černého pepře.
2
Lžící naneste mascarpone, posypte parmazánem a pod grilem nebo v rozpálené troubě pět minut zapečte, aby se mascarpone rozehřálo a spojilo s omáčkou a povrch zezlátl. Jezte se zeleným salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14 receptů pro milovníky sýrových omáček(13 receptů )
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů )