0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny se sýrovou omáčkou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 18
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2505 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 192 g
Tuky 155 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete sýr a těstoviny? Máme pro vás dva skvělé způsoby, jak si připravit pastu se sýrovou omáčkou.

Suroviny

těstoviny 350 g
penne
špenát 200 g
listový
sýr 80 g
s modrou plísní, rozdrobený
chilli paprička špetka
drcené, sušené
mascarpone 250 g
parmazán 25 g
nastrouhaný
sůl
pepř
salát
zelený, k podávání

1 Ve velkém hrnci uveďte do varu osolenou vodu. Vsypejte těstoviny a povařte doměkka, deset až dvanáct minut. Na poslední tři minuty varu přihoďte špenát. Sceďte a pak vše vsypejte do zapékací mísy. Posypejte plísňovým sýrem, případně poprašte chilli a větším množstvím černého pepře.

2 Lžící naneste mascarpone, posypte parmazánem a pod grilem nebo v rozpálené troubě pět minut zapečte, aby se mascarpone rozehřálo a spojilo s omáčkou a povrch zezlátl. Jezte se zeleným salátem.

Další recept na těstoviny se sýrovou omáčkou naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit