
Thajské červené kari s kuřetem a fazolkami
Pořádně pikantní červené kari zažene každé zimní nachlazení!
Ingredience
- 120g skleněných vlasových nudlí + další k podávání
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2–4 lžíce červené kari pasty
- 2x 400g konzerva kokosového mléka
- 30–50g tmavého třtinového cukru
- 30–60ml rybí omáčky
- 1/2 lžičky drceného chilli nebo nasekaná červená chilli paprička
- 350g zelených fazolových lusků
- 450g kuřecích prsou bez kostí a kůže, nakrájených napříč na velmi tenké plátky
- 1/4 hrnku nasekaných listů thajské bazalky + 1 velká snítka
Příprava jídla
1 Nudle namočte na 15 minut do teplé vody a potom je slijte.
2 Mezitím v kastrolu nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm opékejte a míchejte kari pastu. Přidejte až 3 hrnky vody (podle toho, jak moc chcete omáčku hustou, resp. řídkou), kokosové mléko, třtinový cukr, rybí omáčku a chilli. Přiveďte k varu a vložte nudle a šikmo překrájené zelené fazolky. Vařte na středním ohni 3–5 minut.
3 Nakonec přidejte kuře a snítku bazalky. Vařte ještě asi 2 minuty, aby bylo maso uvařené, ale stále šťavnaté. Odstraňte bazalku. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Kari rozdělte do misek, posypte čerstvou nasekanou bazalkou a podávejte s dalšími uvařenými nudlemi.
Přidat komentář