Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (73)
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 17854 kcal
Bílkoviny 513 g
Sacharidy 2455 g
Tuky 630 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle tiramisu naprosto nemá konkurenci! Jen je třeba použít zaručeně zdravotně nezávadná vejce – neprocházejí totiž tepelnou úpravou.

Suroviny

žloutek 6 ks
vychlazený
bílek 3 ks
vychlazený
sůl 1 špetka
krupicový cukr 110 g
mascarpone 500 g
víno dezertní 1 sklenka
káva 250 ml
vlažná, silná – uvařená, překapaná nebo instantní
piškoty 30 ks
cukrářské
tmavá čokoláda 200 g
smetana ke šlehání 100 ml
kakao 4 PL
na posypání dezertu

Postup

1

Žloutky s cukrem utřete do pěny. Vetřete k nim mascarpone a šlehejte dál.

2

Bílky vyšlehejte na tuhý sníh (ve zcela čisté chladné misce a se zrnkem soli) a zatřete k mascarpone.

3

Kávu a víno smíchejte v misce. Ve směsi postupně namáčejte piškoty, neměly by se ale rozmočit. Rozložte je na dno šesti sklenek nebo větší ploché misky. Čokoládu se smetanou rozpusťte v kastrůlku.

4

Piškoty, mascarpone a čokoládu střídavě vrstvěte do sklenek nebo do mísy. Tiramisu přetáhněte fólií, vychlaďte a před podáváním posypte každou porci kakaem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Zdravim, verim, ze je vysledek opravdu vytecny, ale problem je s temi vejci - kde sehnat opravdu zdravotne nezavadna vejce??? a jak je rozeznat od tech spatnych... :-))

Anonym

mi máme domácí chov.. takže jsou čerstvá a nezávadná zaručeně, ale kde je sehnat jinak by mě taky zajímalo.. možná se obrátit na nějakého známého, který je chová?

Anonym

V obchodě se dají koupit eko vejce na podestýlce.Záruka musí u nich být víc jak 7 dnů.Jsou hlídaná veterinou,tak není se čeho bát.Je lepší si je prohléhnout, zda nejsou naprasklá atd.

Anonym

V obchodě se dají koupit eko vejce na podestýlce.Záruka musí u nich být víc jak 7 dnů.Jsou hlídaná veterinou,tak není se čeho bát.Je lepší si je prohléhnout, zda nejsou naprasklá atd.

Anonym

Ohledně těch vajec se mi nejbezpečnější zdá je ušlehat v míse položené na hrnec s horkou (ne však vroucí) vodou, která má tak 80°C. Všechny případné bakterie by měly být zničeny už při 70°C a zároveň se nám vajíčka ještě nesráží.

Anonym

no ale ja si myslim ze i v domacim chovu najdeme obcas nejake to zkazene vajicko...

Anonym

Může mi někdo napsat, jak velké jsou porce, když jich je z toho receptu šest? Potřebuji udělat třicet jednoporcových moučníků a nevím, jestli tohle nebude příliš velké. Děkuji.

Anonym

predtým ako som neochutnala toto tiramisu, myslela som si že tiramisu je skutočne len gebuzina, tento recept zmenil moj pohlad, lahodný krém a čokoláda sa len tak rozplývali na jazyku, proste super

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit