0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quinoový salát ochucený černým čajem a sezamem

Quinoový salát ochucený černým čajem a sezamem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Quinoový salát ochucený černým čajem a sezamem

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 995 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 95 g
Tuky 56 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když salát před podáváním doplníte cca 250 g pečeného kuřecího nebo vepřového masa či uzeného tempehu, získáte skvělý oběd s sebou.

Suroviny

čaj 1 PL
černý, sypaný
sezamová semínka 1 ČL
opražené a podrcené
quinoa 100 g
řepkový olej 2 PL
sezamový olej 1 PL
pomerančová šťáva 2 PL
nebo džus
rýžový ocet 1 PL
sójová omáčka 1 ČL
pepř bílý
mletý
mrkev 2 ks
nakrájená na nudličky
okurka ½ ks
nakrájená na nudličky
fazolky zelené 2 hrsti
nakrájené na nudličky
jarní cibulka 2
nakrájené na nudličky
koriandr čerstvý 1 svazek
nakrájený
sůl a pepř
sezamová semínka
černý sezam na posypání

1 Čaj a podrcený sezam zalijte 250ml vroucí vo- dy a nechte zakrytý louhovat 7 minut. Vodu přeceďte do rendlíku a vsypte quinou. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň a přiklopené zvolna vařte asi 15 minut, aby se tekutina vstřebala. Odstavte, a nechte 5 minut stát. Pak quinou načechrejte vidličkou a nechte vychladnout.

2 Mezitím prošlehejte na zálivku v míse řepkový olej, sezamový olej, pomerančovou šťávu (džus), rýžový ocet, sójovou omáčku a bílý pepř.

3 Připravte zeleninu a promíchejte ji se zálivkou. Vmíchejte koriandr a quinou. Osolte, opepřete podle chuti, před podáváním posypte černým sezamem. Podávejte jen tak nebo doplňte masem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...