Když salát před podáváním doplníte cca 250 g pečeného kuřecího nebo vepřového masa či uzeného tempehu, získáte skvělý oběd s sebou.
Suroviny
Postup
Čaj a podrcený sezam zalijte 250ml vroucí vo- dy a nechte zakrytý louhovat 7 minut. Vodu přeceďte do rendlíku a vsypte quinou. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň a přiklopené zvolna vařte asi 15 minut, aby se tekutina vstřebala. Odstavte, a nechte 5 minut stát. Pak quinou načechrejte vidličkou a nechte vychladnout.
Mezitím prošlehejte na zálivku v míse řepkový olej, sezamový olej, pomerančovou šťávu (džus), rýžový ocet, sójovou omáčku a bílý pepř.
Připravte zeleninu a promíchejte ji se zálivkou. Vmíchejte koriandr a quinou. Osolte, opepřete podle chuti, před podáváním posypte černým sezamem. Podávejte jen tak nebo doplňte masem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 6 originálních receptů s čajem(6 receptů )
- 30 výživově hodnotných jídel, která připravíte do 30 minut(30 receptů )
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů )
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů )