Quinoový salát ochucený černým čajem a sezamem

Quinoový salát ochucený černým čajem a sezamem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 977 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 91 g
Tuky 57 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když salát před podáváním doplníte cca 250 g pečeného kuřecího nebo vepřového masa či uzeného tempehu, získáte skvělý oběd s sebou.

Související recepty

Suroviny

čaj 1 PL
sypaný
sezamová semínka 1 ČL
opražené a podrcené
quinoa 100 g
řepkový olej 2 PL
sezamový olej 1 PL
pomerančová šťáva 2 PL
rýžový ocet 1 PL
sójová omáčka 1 ČL
pepř bílý 1 ČL
mletý
mrkev 2 ks
nakrájená na nudličky
okurka 1 ks
nakrájená na nudličky
fazolky zelené 2 hrsti
nakrájené na nudličky
koriandr 1 svazek
nakrájený
sůl a pepř
sezamová semínka
černý sezam na posypání

1 Čaj a podrcený sezam zalijte 250ml vroucí vo- dy a nechte zakrytý louhovat 7 minut. Vodu přeceďte do rendlíku a vsypte quinou. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň a přiklopené zvolna vařte asi 15 minut, aby se tekutina vstřebala. Odstavte, a nechte 5 minut stát. Pak quinou načechrejte vidličkou a nechte vychladnout.

2 Mezitím prošlehejte na zálivku v míse řepkový olej, sezamový olej, pomerančovou šťávu (džus), rýžový ocet, sójovou omáčku a bílý pepř.

3 Připravte zeleninu a promíchejte ji se zálivkou. Vmíchejte koriandr a quinou. Osolte, opepřete podle chuti, před podáváním posypte černým sezamem. Podávejte jen tak nebo doplňte masem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit