0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos pošírovaný v jasmínovém čaji

Losos pošírovaný v jasmínovém čaji
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos pošírovaný v jasmínovém čaji

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1492 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 10 g
Tuky 94 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jasmínový čaj jedni milují, jiní zatracují. Pokud víte, že si na něj některý ze strávníků nepotrpí, použijte neochucený svěží zelený čaj.

Suroviny

čaj 4
sáčky nebo 1-2 lžíce sypaného jasmínového čaje
česnek 5 stroužků
podrcený
zázvor (mletý) 1 ČL
sezamový olej 1 ČL
olivový olej 1 PL
losos 4 filety
každý cca 200 g
sůl a pepř
čerstvě mletý
citron
na klínky
polníček 50 g
k podávání

1 Čaj nechte louhovat v 500ml ne úplně vroucí vody 2–4 minuty. Pak sceďte. Do tekutiny přidejte česnek, zázvor a sezamový olej. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, vložte lososa a opečte nejprve 3 minuty ze strany s kůží a pak 1–2 minuty z druhé.

2 Vlijte ochucenou tekutinu, přiveďte těsně k varu, pak hodně ztlumte, přiklopte a těsně pod bodem varu ‚vařte‘ asi 5 minut, aby byl losos uvnitř hotový a dobře se dělil na vločky. Na talíři osolte a opepřete a podávejte s citronem a polníčkem, popřípadě podle chuti i s trochou tekutiny z vaření. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit