Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos pošírovaný v jasmínovém čaji

Jasmínový čaj jedni milují, jiní zatracují. Pokud víte, že si na něj některý ze strávníků nepotrpí, použijte neochucený svěží zelený čaj.

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ louhování
PT5M
Vaření 0:05
Salát

Ingredience

    • 4 sáčky (nebo 1–2 lžíce sypaného) jasmínového zeleného čaje
    • 5 stroužků česneku, podrcených
    • 1 lžička mletého zázvoru
    • 1 lžička sezamového oleje
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 4 porce filetu z lososa s kůží po cca 200 g nebo 2 nižší kusy po 400–500 g
    • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
    • klínky citronu a 50–100 g polníčku k podávání

Příprava jídla

1 Čaj nechte louhovat v 500ml ne úplně vroucí vody 2–4 minuty. Pak sceďte. Do tekutiny přidejte česnek, zázvor a sezamový olej. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, vložte lososa a opečte nejprve 3 minuty ze strany s kůží a pak 1–2 minuty z druhé. Vlijte ochucenou tekutinu, přiveďte těsně k varu, pak hodně ztlumte, přiklopte a těsně pod bodem varu ‚vařte‘ asi 5 minut, aby byl losos uvnitř hotový a dobře se dělil na vločky. Na talíři osolte a opepřete a podávejte s citronem a polníčkem, popřípadě podle chuti i s trochou tekutiny z vaření. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Quinoový salát ochucený černým čajem a sezamem

Matchakronky s čokoládovou náplní

Tmavá čokoládová pěna s čajem Earl Grey

Světlá pěna z bílé čokolády s čajem matcha

Tajná čajová směs

6 originálních receptů s čajem

Lehké jarní menu na neděli

Jak připravit dokonalé pošírované vejce?

REKLAMA

Přidat komentář