0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos pošírovaný v jasmínovém čaji

Losos pošírovaný v jasmínovém čaji
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos pošírovaný v jasmínovém čaji

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1492 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 10 g
Tuky 94 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jasmínový čaj jedni milují, jiní zatracují. Pokud víte, že si na něj některý ze strávníků nepotrpí, použijte neochucený svěží zelený čaj.

Suroviny

čaj 4
sáčky nebo 1-2 lžíce sypaného jasmínového čaje
česnek 5 stroužků
podrcený
zázvor (mletý) 1 ČL
sezamový olej 1 ČL
olivový olej 1 PL
losos 4 filety
každý cca 200 g
sůl a pepř
čerstvě mletý
na klínky
polníček 50 g
k podávání

1 Čaj nechte louhovat v 500ml ne úplně vroucí vody 2–4 minuty. Pak sceďte. Do tekutiny přidejte česnek, zázvor a sezamový olej. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, vložte lososa a opečte nejprve 3 minuty ze strany s kůží a pak 1–2 minuty z druhé.

2 Vlijte ochucenou tekutinu, přiveďte těsně k varu, pak hodně ztlumte, přiklopte a těsně pod bodem varu ‚vařte‘ asi 5 minut, aby byl losos uvnitř hotový a dobře se dělil na vločky. Na talíři osolte a opepřete a podávejte s citronem a polníčkem, popřípadě podle chuti i s trochou tekutiny z vaření. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč