Jasmínový čaj jedni milují, jiní zatracují. Pokud víte, že si na něj některý ze strávníků nepotrpí, použijte neochucený svěží zelený čaj.
Postup
1
Čaj nechte louhovat v 500ml ne úplně vroucí vody 2–4 minuty. Pak sceďte. Do tekutiny přidejte česnek, zázvor a sezamový olej. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, vložte lososa a opečte nejprve 3 minuty ze strany s kůží a pak 1–2 minuty z druhé.
2
Vlijte ochucenou tekutinu, přiveďte těsně k varu, pak hodně ztlumte, přiklopte a těsně pod bodem varu ‚vařte asi 5 minut, aby byl losos uvnitř hotový a dobře se dělil na vločky. Na talíři osolte a opepřete a podávejte s citronem a polníčkem, popřípadě podle chuti i s trochou tekutiny z vaření.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 6 originálních receptů s čajem(6 receptů )