Losos pošírovaný v jasmínovém čaji

Losos pošírovaný v jasmínovém čaji

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1393 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 5 g
Tuky 87 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jasmínový čaj jedni milují, jiní zatracují. Pokud víte, že si na něj některý ze strávníků nepotrpí, použijte neochucený svěží zelený čaj.

Suroviny

4
jasmínový zelený čaj
česnek 5 stroužků
podrcený
zázvor (čerstvý) 1 ČL
mletý
sezamový olej 1 ČL
olivový olej 1 ČL
losos 4 porce
každý cca 200 g
sůl a pepř
citron
50 g
polníček k podávání

1 Čaj nechte louhovat v 500ml ne úplně vroucí vody 2–4 minuty. Pak sceďte. Do tekutiny přidejte česnek, zázvor a sezamový olej. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, vložte lososa a opečte nejprve 3 minuty ze strany s kůží a pak 1–2 minuty z druhé. Vlijte ochucenou tekutinu, přiveďte těsně k varu, pak hodně ztlumte, přiklopte a těsně pod bodem varu ‚vařte‘ asi 5 minut, aby byl losos uvnitř hotový a dobře se dělil na vločky. Na talíři osolte a opepřete a podávejte s citronem a polníčkem, popřípadě podle chuti i s trochou tekutiny z vaření. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit