0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

toffee cheesecake

toffee cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4299 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 242 g
Tuky 339 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Toffee
třtinový cukr 88 g
máslo 85 g
zlatý sirup 1 PL
melasa 1 PL
můžeme nahradit medem
smetana 250 ml
sůl špetka
Korpus
sušenky 140 g
máslo 50 g
mascarpone 200 g
200 g
creme fresh zakysaná smetana
vejce 4 ks
cukr 50 g

PŘÍPRAVA TOFFEE
Do rendlíku nebo hluboké pánve dáme cukr, máslo a med a začneme ohřívat, mícháme dokavaď se hmota nezačne vařit a cukr se zcela nerozpustí. Dále vaříme až hmota dostane barvu zlatavého karamelu asi minutu aby se nepřipálila. Vlejeme smetanu, abysme zastavili vaření, špetku soli a řádně promícháme metličkou čímž dostaneme smetanovou konzistenci. Přes sítko vlejeme do nádoby a necháme odpočinout stranou.

 

KORPUS
Předehřejeme troubu na 175C.
V robotu začneme mixovat sušenky po chvíli přidáme máslo a dále mixujeme.
Na dno formy dáme pečící papír.
Vysypeme do formy rozmixovanou hmotu a vypouklou stranou lžíce rovnoměrně vyhladíme po dně
Dáme do trouby a pečeme 10 minut, poté vyndáme a necháme stranou.

 

NÁPLŇ
Smícháme metlou vejce s cukrem, pak přidáme marcarpone, creme fresh/zak.smetanu, vanilkovou esenci až vymícháme hladkou hmotu. Poté za stálého míchání přilejeme 3/4 připraveného toffee. Až se hmoty sjednotí, vlejeme je na korpus v pečící formě.Pečeme hodinu. Vyndáme a necháme cheesecake sednout. Ořízneme nožem kolem dokola od formy a sundáme ji. Až cheesecake schladne, zbytek toffee nalejeme navrch a posypeme nasekanými mandlemi. Následně dáme do ledničky, kde jej chladíme 3 hodiny, nebo klidně přes noc.

 

Autor: andousek6

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit