PŘÍPRAVA TOFFEE
Do rendlíku nebo hluboké pánve dáme cukr, máslo a med a začneme ohřívat, mícháme dokavaď se hmota nezačne vařit a cukr se zcela nerozpustí. Dále vaříme až hmota dostane barvu zlatavého karamelu asi minutu aby se nepřipálila. Vlejeme smetanu, abysme zastavili vaření, špetku soli a řádně promícháme metličkou čímž dostaneme smetanovou konzistenci. Přes sítko vlejeme do nádoby a necháme odpočinout stranou.
KORPUS
Předehřejeme troubu na 175C.
V robotu začneme mixovat sušenky po chvíli přidáme máslo a dále mixujeme.
Na dno formy dáme pečící papír.
Vysypeme do formy rozmixovanou hmotu a vypouklou stranou lžíce rovnoměrně vyhladíme po dně
Dáme do trouby a pečeme 10 minut, poté vyndáme a necháme stranou.
NÁPLŇ
Smícháme metlou vejce s cukrem, pak přidáme marcarpone, creme fresh/zak.smetanu, vanilkovou esenci až vymícháme hladkou hmotu. Poté za stálého míchání přilejeme 3/4 připraveného toffee. Až se hmoty sjednotí, vlejeme je na korpus v pečící formě.Pečeme hodinu. Vyndáme a necháme cheesecake sednout. Ořízneme nožem kolem dokola od formy a sundáme ji. Až cheesecake schladne, zbytek toffee nalejeme navrch a posypeme nasekanými mandlemi. Následně dáme do ledničky, kde jej chladíme 3 hodiny, nebo klidně přes noc.
Suroviny
Suroviny
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 4299 kcal
- Bílkoviny 69 g
- Sacharidy 242 g
- Tuky 339 g