toffee cheesecake

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

toffee cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

Toffee
třtinový cukr 88 g
máslo 85 g
zlatý sirup 1 PL
melasa 1 PL
můžeme nahradit medem
smetana 250 ml
sůl špetka
Korpus
sušenky 140 g
máslo 50 g
mascarpone 200 g
200 g
creme fresh zakysaná smetana
vejce 4 ks
cukr 50 g

PŘÍPRAVA TOFFEE
Do rendlíku nebo hluboké pánve dáme cukr, máslo a med a začneme ohřívat, mícháme dokavaď se hmota nezačne vařit a cukr se zcela nerozpustí. Dále vaříme až hmota dostane barvu zlatavého karamelu asi minutu aby se nepřipálila. Vlejeme smetanu, abysme zastavili vaření, špetku soli a řádně promícháme metličkou čímž dostaneme smetanovou konzistenci. Přes sítko vlejeme do nádoby a necháme odpočinout stranou.

 

KORPUS
Předehřejeme troubu na 175C.
V robotu začneme mixovat sušenky po chvíli přidáme máslo a dále mixujeme.
Na dno formy dáme pečící papír.
Vysypeme do formy rozmixovanou hmotu a vypouklou stranou lžíce rovnoměrně vyhladíme po dně
Dáme do trouby a pečeme 10 minut, poté vyndáme a necháme stranou.

 

NÁPLŇ
Smícháme metlou vejce s cukrem, pak přidáme marcarpone, creme fresh/zak.smetanu, vanilkovou esenci až vymícháme hladkou hmotu. Poté za stálého míchání přilejeme 3/4 připraveného toffee. Až se hmoty sjednotí, vlejeme je na korpus v pečící formě.Pečeme hodinu. Vyndáme a necháme cheesecake sednout. Ořízneme nožem kolem dokola od formy a sundáme ji. Až cheesecake schladne, zbytek toffee nalejeme navrch a posypeme nasekanými mandlemi. Následně dáme do ledničky, kde jej chladíme 3 hodiny, nebo klidně přes noc.

 

Autor: andousek6

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit