Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Toffee
třtinový cukr 88 g
máslo 85 g
zlatý sirup 1 PL
melasa 1 PL
můžeme nahradit medem
smetana 250 ml
sůl špetka
Korpus
sušenky 140 g
máslo 50 g
mascarpone 200 g
200 g
creme fresh zakysaná smetana
vejce 4 ks
cukr 50 g

PŘÍPRAVA TOFFEE
Do rendlíku nebo hluboké pánve dáme cukr, máslo a med a začneme ohřívat, mícháme dokavaď se hmota nezačne vařit a cukr se zcela nerozpustí. Dále vaříme až hmota dostane barvu zlatavého karamelu asi minutu aby se nepřipálila. Vlejeme smetanu, abysme zastavili vaření, špetku soli a řádně promícháme metličkou čímž dostaneme smetanovou konzistenci. Přes sítko vlejeme do nádoby a necháme odpočinout stranou.

 

KORPUS
Předehřejeme troubu na 175C.
V robotu začneme mixovat sušenky po chvíli přidáme máslo a dále mixujeme.
Na dno formy dáme pečící papír.
Vysypeme do formy rozmixovanou hmotu a vypouklou stranou lžíce rovnoměrně vyhladíme po dně
Dáme do trouby a pečeme 10 minut, poté vyndáme a necháme stranou.

 

NÁPLŇ
Smícháme metlou vejce s cukrem, pak přidáme marcarpone, creme fresh/zak.smetanu, vanilkovou esenci až vymícháme hladkou hmotu. Poté za stálého míchání přilejeme 3/4 připraveného toffee. Až se hmoty sjednotí, vlejeme je na korpus v pečící formě.Pečeme hodinu. Vyndáme a necháme cheesecake sednout. Ořízneme nožem kolem dokola od formy a sundáme ji. Až cheesecake schladne, zbytek toffee nalejeme navrch a posypeme nasekanými mandlemi. Následně dáme do ledničky, kde jej chladíme 3 hodiny, nebo klidně přes noc.

 

Autor: andousek6

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit