Nová registrace Zapomenuté heslo

0,0 (0x)
21. 5. 2015
toffee cheesecake
toffee cheesecake

PŘÍPRAVA TOFFEE
Do rendlíku nebo hluboké pánve dáme cukr, máslo a med a začneme ohřívat, mícháme dokavaď se hmota nezačne vařit a cukr se zcela nerozpustí. Dále vaříme až hmota dostane barvu zlatavého karamelu asi minutu aby se nepřipálila. Vlejeme smetanu, abysme zastavili vaření, špetku soli a řádně promícháme metličkou čímž dostaneme smetanovou konzistenci. Přes sítko vlejeme do nádoby a necháme odpočinout stranou.

 

KORPUS
Předehřejeme troubu na 175C.
V robotu začneme mixovat sušenky po chvíli přidáme máslo a dále mixujeme.
Na dno formy dáme pečící papír.
Vysypeme do formy rozmixovanou hmotu a vypouklou stranou lžíce rovnoměrně vyhladíme po dně
Dáme do trouby a pečeme 10 minut, poté vyndáme a necháme stranou.

 

NÁPLŇ
Smícháme metlou vejce s cukrem, pak přidáme marcarpone, creme fresh/zak.smetanu, vanilkovou esenci až vymícháme hladkou hmotu. Poté za stálého míchání přilejeme 3/4 připraveného toffee. Až se hmoty sjednotí, vlejeme je na korpus v pečící formě.Pečeme hodinu. Vyndáme a necháme cheesecake sednout. Ořízneme nožem kolem dokola od formy a sundáme ji. Až cheesecake schladne, zbytek toffee nalejeme navrch a posypeme nasekanými mandlemi. Následně dáme do ledničky, kde jej chladíme 3 hodiny, nebo klidně přes noc.

 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4299 kcal
  • Bílkoviny 69 g
  • Sacharidy 242 g
  • Tuky 339 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt