0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vdolečky s lískovou náplní

Vdolečky s lískovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vdolečky s lískovou náplní

4.6/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5246 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 717 g
Tuky 200 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladký návrat do dětství...

Suroviny

droždí čerstvé 30 g
krupicový cukr 2 PL
mléko 280 ml
vlažné
mouka pšeničná polohrubá 500 g
vejce 1 ks
máslo 1 PL
změklé
krupicový cukr 1 PL
citronová kůra 1 PL
z bio citronu
olej
nebo sádlo na smažení
Na náplň a dokončení
lískové oříšky 150 g
máslo 50 g
med 50 g
vanilkový cukr 2 bal
na obalení vdolečků
jemný
med 1 ČL
nebo moučkový cukr
sůl ½ ČL

1 Smíchejte droždí, cukr, trochu vlažného mléka a lžíci mouky a nechte vzejít kvásek. Vejce vyšlehejte se změklým máslem, cukrem a citronovou kůrou. Směs přimíchejte k mouce prosáté se solí, přidejte vzešlý kvásek a postupně přilévejte mléko tak, abyste získali vláčné, nelepivé těsto. Nechte ho kynout přikryté utěrkou, aby zdvojnásobilo objem. Na pomoučněném vále pak těsto ještě propracujte, vyválejte z něj plát o síle asi 1,5 cm a tvořítkem vykrojte kolečka o průměru 4 až 6 cm.

2 Nechte je asi 20 minut kynout a pak násadou vařečky udělejte ve středu každého vdolku důlek. Vdolky vkládejte do vysoké vrstvy rozpáleného oleje (musí v něm plavat) důlkem dolů, potom je obraťte a osmažte i z druhé strany dozlatova, celkem to tvá asi 8 minut. Tuk při smažení udržujte rozpálený na střední teplotu (asi 160 °C), jinak se vdolky na povrchu spálí a uvnitř nebudou propečené. Osmažené vdolky pokládejte na papírové ubrousky, aby odsály přebytečný tuk, a ještě horké je obalujte ve vanilkovém cukru.

3 Na náplň opražte v troubě na plechu jádra oříšků a ještě horká je promněte v dlaních a odstraňte z nich hnědé slupičky. Potom jádra povařte 10–15 minut v oslazené vodě (na 0,5 l vody stačí asi 2 lžíce cukru). Uvařené ořechy pomelte nebo utřete v hmoždíři dohladka s máslem a medem. Vzniklou pastou naplňte cukrářský sáček se širší trubičkou, naplňte jí vdolky a ještě je ozdobte oslazeným tvarohem vyšlehaným se zakysanou smetanou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč