„Tento recept je můj vlastní vynález. Inspirovala mě k němu naše kočka Čertík a fíkový salám,“ napsala nám čtenářka Kateřina Gajová z Brna.
Postup
1
Švestky nechte pár hodin nabobtnat ve vodě. Poté je rozmixujte spolu s ostatními ingrediencemi, aby vznikla nepříliš lepivá hmota – podle potřeby přidejte vodu nebo zahustěte klíčky. Nechte chvíli odležet. Poté z hmoty tvarujte kuličky, které trochu zploštěte a obalte v kakau nebo karobu.
2
Z podélně rozpůlených ořechů kešú udělejte rohy, očička z rozinek, které připíchnete k hlavičce slunečnicovými semínky, z brusinky udělejte jazyk. Aby očička, jazyk a kešú lépe držely, můžete je ze spodní strany namočit v čokoládové polevě, poslouží jako ,lepidlo.
3
Skladujte v chladu.