Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné na 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 735 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 123 g
Tuky 24 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento recept je můj vlastní vynález. Inspirovala mě k němu naše kočka Čertík a fíkový salám,“ napsala nám čtenářka Kateřina Gajová z Brna.

Suroviny

sušené švestky 150 g
propláchnuté
mák mletý 50 g
mletá
badyán 1 špetka
rum 2 ČL
kakao 3 ČL
nebo karob
jemné nebo obilné klíčky na případné zahuštění
Na ozdobení
nebo karob
sušené brusinky
kešú
slunečnicová semínka

Postup

1

Švestky nechte pár hodin nabobtnat ve vodě. Poté je rozmixujte spolu s ostatními ingrediencemi, aby vznikla nepříliš lepivá hmota – podle potřeby přidejte vodu nebo zahustěte klíčky. Nechte chvíli odležet. Poté z hmoty tvarujte kuličky, které trochu zploštěte a obalte v kakau nebo karobu.

2

Z podélně rozpůlených ořechů kešú udělejte rohy, očička z rozinek, které připíchnete k hlavičce slunečnicovými semínky, z brusinky udělejte jazyk. Aby očička, jazyk a kešú lépe držely, můžete je ze spodní strany namočit v čokoládové polevě, poslouží jako ,lepidlo.

3

Skladujte v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...