Italská rajčatová polévka

Italská rajčatová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2351 kcal
Bílkoviny 94 g
Cukr 316 g
Tuky 64 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna ze sta variant – samozřejmě výborná! Takovou verzi minestrone můžete ochutnat třeba v Boloni, kde jsou plněné těstoviny tortellini jako doma.

Suroviny

cibule 2 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 2 ks
nakrájená na kostičky
celer 4
na kostičky
olivový olej 2 PL
krupicový cukr 2 PL
česnek 4 stroužky
drcený
rajčatový protlak 2 PL
hustý např. Heinz Tomato Paste
bobkový list 2 ks
cuketa 3 ks
menší, nakrájená podélně na čtvrtky a pak na plátky
400 g
máslové fazole konzerva, scezené a propláchnuté
konzervovaná rajčata krájená 400 g
konzerva
vývar zeleninový 1.2 l
lze nahradit drůbežím vývarem
parmazán 100 g
strouhaný
200 g
chlazené tortellini náplň ricotta a špenát nebo maso či šunka
sůl mořská
bazalka svazek

1 V hrnci na oleji zvolna opékejte na mírném plameni cibuli, mrkev a řapíkatý celer asi 10 minut, až zelenina změkne. Přidejte cukr, česnek, rajský protlak, bobkový list a cuketu a míchejte ještě 4 minuty.

2 Přidejte fazole, krájená rajčata a vývar a vařte 10–15 minut. Pak přidejte tortellini a vařte ještě asi 5 minut, až budou těstoviny hotové. Vypněte, vmíchejte polovinu parmazánu a polovinu nasekané bazalky, případně dosolte. Nalijte do talířů a posypte zbývající bazalkou. Podávejte se zbylým parmazánem.

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit