Jedna ze sta variant – samozřejmě výborná! Takovou verzi minestrone můžete ochutnat třeba v Boloni, kde jsou plněné těstoviny tortellini jako doma.
Suroviny
cibule
2
ks
nakrájená nadrobno
mrkev
2
ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer
4
ks
na kostičky
olivový olej
2
PL
krupicový cukr
2
PL
česnek
4
stroužky
drcený
rajčatový protlak
2
PL
hustý např. Heinz Tomato Paste
bobkový list
2
ks
cuketa
3
ks
menší, nakrájená podélně na čtvrtky a pak na plátky
fazole
400
g
1 konzerva máslových fazolí, fazole scezené a propláchnuté
1 konzerva
vývar zeleninový
1,2
l
lze nahradit drůbežím vývarem
parmazán
100
g
strouhaný
tortelliny
200
g
chlazené, náplň ricotta a špenát nebo maso či šunka
sůl mořská
bazalka
1
svazek
Postup
1
V hrnci na oleji zvolna opékejte na mírném plameni cibuli, mrkev a řapíkatý celer asi 10 minut, až zelenina změkne. Přidejte cukr, česnek, rajský protlak, bobkový list a cuketu a míchejte ještě 4 minuty.
2
Přidejte fazole, krájená rajčata a vývar a vařte 10–15 minut. Pak přidejte tortellini a vařte ještě asi 5 minut, až budou těstoviny hotové. Vypněte, vmíchejte polovinu parmazánu a polovinu nasekané bazalky, případně dosolte. Nalijte do talířů a posypte zbývající bazalkou. Podávejte se zbylým parmazánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x rajčata z plechu(10 receptů )
- Jak připravit fazolovou polévku pokaždé jinak? Padesátka našich receptů vás přesvědčí, že tu svoji si najde každý(50 receptů )
- 15 skvělých receptů na polévky s těstovinami: Hřejivá večeře raz dva(15 receptů )
- 24 rajských polévek, které vás nadchnou(24 receptů )
- 30 italských receptů do 30 minut: Rychlá rodinná jídla, se kterými zazáříte (36 receptů )
- Takhle chutná italská zima: 40 sytých receptů, které snadno připravíte i doma(40 receptů )