0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Italská rajčatová polévka

Italská rajčatová polévka

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4027 kcal
Bílkoviny 204 g
Sacharidy 668 g
Tuky 88 g
Vláknina 90 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna ze sta variant – samozřejmě výborná! Takovou verzi minestrone můžete ochutnat třeba v Boloni, kde jsou plněné těstoviny tortellini jako doma.

Suroviny

cibule 2 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 2 ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 4 ks
na kostičky
olivový olej 2 PL
krupicový cukr 2 PL
česnek 4 stroužky
drcený
rajčatový protlak 2 PL
hustý např. Heinz Tomato Paste
bobkový list 2 ks
cuketa 3 ks
menší, nakrájená podélně na čtvrtky a pak na plátky
fazole 400 g
1 konzerva máslových fazolí, fazole scezené a propláchnuté
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
vývar zeleninový 1.2 l
lze nahradit drůbežím vývarem
parmazán 100 g
strouhaný
torteliny 200 g
chlazené, náplň ricotta a špenát nebo maso či šunka
sůl mořská
bazalka 1 svazek

1 V hrnci na oleji zvolna opékejte na mírném plameni cibuli, mrkev a řapíkatý celer asi 10 minut, až zelenina změkne. Přidejte cukr, česnek, rajský protlak, bobkový list a cuketu a míchejte ještě 4 minuty.

2 Přidejte fazole, krájená rajčata a vývar a vařte 10–15 minut. Pak přidejte tortellini a vařte ještě asi 5 minut, až budou těstoviny hotové. Vypněte, vmíchejte polovinu parmazánu a polovinu nasekané bazalky, případně dosolte. Nalijte do talířů a posypte zbývající bazalkou. Podávejte se zbylým parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit