
Tortilla s pikantním kuřetem
Díky lahodné omáčce, ve které je třeba maso opéct, získá náplň skvělou chuť. Jako přílohu přidejte oblíbenou zeleninu, nesmí chybět avokádové guacamole.
Vydání: 2016/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1/2 červené cibule, nahrubo 2 stroužky česneku, nahrubo špetka chilli koření
- 1 lžíce mleté uzené papriky šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce worcesterské omáčky sůl podle chuti
- 500g kuřecích prsních řízků 2 lžíce olivového oleje
- 6–8 pšeničných tortill
- 1 malá konzerva kukuřice
- 250g směsi žlutých a červených rajčat
- 150g zakysané smetany
- 100g strouhaného čedaru
- čerstvý salát a guacamole
NA KUŘE
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Všechny suroviny na kuře kromě masa a oleje rozmixujte dohladka. Rozpalte pánev
a na oleji maso krátce opečte, jen aby začalo hnědnout. Přilijte rozmixovanou omáčku, promí- chejte, ztlumte a nechte odvařit do zhoustnutí. Maso vyjměte a nakrájejte příčně na plátky.
2 Tortilly navlhčete a prohřejte v mikrovlnce. Podávejte s kuřetem, kukuřicí, rajčátky, zakysanou smetanou, sýrem, salátem a guacamole. Každý si může tortillu obložit tím, co má rád.
Přidat komentář