Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 24 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2296 kcal
Bílkoviny 176 g
Cukr 87 g
Tuky 134 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křupavé toustíky potřené výrazně ochucenou hustou rajčatovou omáčkou přivolají vzpomínky na dovolenou u moře.

Suroviny

bageta 1 ks
nakrájená na plátky
olivový olej 3 PL
panenský, a trocha na pokropení
sardelky 6 ks
okapené
česnek 2 stroužek
drcený
cibule červená 1 ks
nadrobno nakrájená
konzervovaná rajčata krájená 200 g
polovina nakládaných z 400g konzervy
rajčatový protlak 2 PL
kapary 25 g
drobné
chilli paprička 1 ČL
sušená, drcená
12 ks
hnědé olivy odpeckované, nejlépe kalamata, scezené, přepůlené
2 PL
paramazán strouhaný
bazalka
drobné lístky na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 200°C. Plátky bagety rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte lžící oleje. Pečte 10–12 minut dozlatova.

2 Zbylý olej rozehřejte v nepřilnavé pánvi a opékejte na něm sardelky, česnek a cibuli 3–4 minuty, až se sardelky rozpadnou a cibule změkne. Přidejte rajčata, protlak, kapary a chilli
a na mírném ohni vařte 10–15 minut do zhoustnutí. Nechte vychladnout, trvá to asi 15 minut.

3 Připravenou omáčkou potřete plátky bagety a každou jednohubku ozdobte vždy půlkou olivy. Poprašte parmazánem, pak můžete zakrýt a dát do chladničky až na 24 hodin do doby podávání.

4 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180°C. Tousty rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 8 minut, až budou horké. Podávejte ozdobené bazalkovými lístky a pokapané dalším olivovým olejem. 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit