Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Toustíky Niçoise

Křupavé toustíky potřené výrazně ochucenou hustou rajčatovou omáčkou přivolají vzpomínky na dovolenou u moře.

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 24 kusů
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chladnutí
PT40M
Pečení 0:40
Pomazánka

Ingredience

    • 1 bageta, nakrájená na plátky
    • 3 lžíce panenského olivového oleje + na pokapání
    • 6 sardelových řezů, okapaných
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1/2 červené cibule, nadrobno
    • 1/2 400g konzervy krájených rajčat
    • 2 lžíce rajského protlaku
    • 25g drobných kaparů
    • 1/2 lžičky sušených drcených chilli papriček
    • 12 odpeckovaných hnědých oliv, nejlépe kalamata, scezených a přepůlených
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • drobné bazalkové lístky na ozdobení 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Plátky bagety rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte lžící oleje. Pečte 10–12 minut dozlatova.

2 Zbylý olej rozehřejte v nepřilnavé pánvi a opékejte na něm sardelky, česnek a cibuli 3–4 minuty, až se sardelky rozpadnou a cibule změkne. Přidejte rajčata, protlak, kapary a chilli
a na mírném ohni vařte 10–15 minut do zhoustnutí. Nechte vychladnout, trvá to asi 15 minut.

3 Připravenou omáčkou potřete plátky bagety a každou jednohubku ozdobte vždy půlkou olivy. Poprašte parmazánem, pak můžete zakrýt a dát do chladničky až na 24 hodin do doby podávání.

4 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180°C. Tousty rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 8 minut, až budou horké. Podávejte ozdobené bazalkovými lístky a pokapané dalším olivovým olejem. 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bruschetta s pomazánkou z červené řepy & karamelizovanými ořechy

Bleskové jednohubky s lososem

Indické jednohubky se špenátem a halloumi

Dokonalá silvestrovská party

30 pořádně pálivých jídel

REKLAMA

Přidat komentář