0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Toustíky Niçoise
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Na cca 24 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4100 kcal
Bílkoviny 234 g
Sacharidy 107 g
Tuky 299 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé toustíky potřené výrazně ochucenou hustou rajčatovou omáčkou přivolají vzpomínky na dovolenou u moře.

Suroviny

bageta 1 ks
nakrájená na plátky
olivový olej panenský 3 PL
+ na pokapání
ančovičky (konzerva) 6 ks
sardelové řezy, okapané
česnek 2 stroužky
drcené
cibule červená ½ ks
nadrobno
konzervovaná rajčata krájená 200 g
1/2 konzervy
rajčatový protlak 2 PL
kapary 25 g
drobné
chilli sušené ½ ČL
drcené
olivy černé 12 ks
nejlépe kalamata – odpeckované, scezené, přepůlené
strouhaný
bazalka
drobné lístky na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 200°C. Plátky bagety rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte lžící oleje. Pečte 10–12 minut dozlatova.

2 Zbylý olej rozehřejte v nepřilnavé pánvi a opékejte na něm sardelky, česnek a cibuli 3–4 minuty, až se sardelky rozpadnou a cibule změkne. Přidejte rajčata, protlak, kapary a chilli
a na mírném ohni vařte 10–15 minut do zhoustnutí. Nechte vychladnout, trvá to asi 15 minut.

3 Připravenou omáčkou potřete plátky bagety a každou jednohubku ozdobte vždy půlkou olivy. Poprašte parmazánem, pak můžete zakrýt a dát do chladničky až na 24 hodin do doby podávání.

4 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180°C. Tousty rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 8 minut, až budou horké. Podávejte ozdobené bazalkovými lístky a pokapané dalším olivovým olejem. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč