
Toustíky Niçoise
Křupavé toustíky potřené výrazně ochucenou hustou rajčatovou omáčkou přivolají vzpomínky na dovolenou u moře.
Ingredience
- 1 bageta, nakrájená na plátky
- 3 lžíce panenského olivového oleje + na pokapání
- 6 sardelových řezů, okapaných
- 2 stroužky česneku, drcené
- 1/2 červené cibule, nadrobno
- 1/2 400g konzervy krájených rajčat
- 2 lžíce rajského protlaku
- 25g drobných kaparů
- 1/2 lžičky sušených drcených chilli papriček
- 12 odpeckovaných hnědých oliv, nejlépe kalamata, scezených a přepůlených
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- drobné bazalkové lístky na ozdobení
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200°C. Plátky bagety rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte lžící oleje. Pečte 10–12 minut dozlatova.
2 Zbylý olej rozehřejte v nepřilnavé pánvi a opékejte na něm sardelky, česnek a cibuli 3–4 minuty, až se sardelky rozpadnou a cibule změkne. Přidejte rajčata, protlak, kapary a chilli
a na mírném ohni vařte 10–15 minut do zhoustnutí. Nechte vychladnout, trvá to asi 15 minut.
3 Připravenou omáčkou potřete plátky bagety a každou jednohubku ozdobte vždy půlkou olivy. Poprašte parmazánem, pak můžete zakrýt a dát do chladničky až na 24 hodin do doby podávání.
4 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180°C. Tousty rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 8 minut, až budou horké. Podávejte ozdobené bazalkovými lístky a pokapané dalším olivovým olejem.
Přidat komentář