Křupavé toustíky potřené výrazně ochucenou hustou rajčatovou omáčkou přivolají vzpomínky na dovolenou u moře.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 200°C. Plátky bagety rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte lžící oleje. Pečte 10–12 minut dozlatova.
2 Zbylý olej rozehřejte v nepřilnavé pánvi a opékejte na něm sardelky, česnek a cibuli 3–4 minuty, až se sardelky rozpadnou a cibule změkne. Přidejte rajčata, protlak, kapary a chilli
a na mírném ohni vařte 10–15 minut do zhoustnutí. Nechte vychladnout, trvá to asi 15 minut.
3 Připravenou omáčkou potřete plátky bagety a každou jednohubku ozdobte vždy půlkou olivy. Poprašte parmazánem, pak můžete zakrýt a dát do chladničky až na 24 hodin do doby podávání.
4 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180°C. Tousty rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 8 minut, až budou horké. Podávejte ozdobené bazalkovými lístky a pokapané dalším olivovým olejem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalá silvestrovská party (15 receptů)