0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tradiční borůvková marmeláda podle prababičky

Tradiční borůvková marmeláda podle prababičky

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2040 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 480 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Modré borůvky patří k létu. Jsou výborné do koláčů i smetanových dezertů. Fantasticky chutnají čerstvé, ale také v podobě zavařenin a džemů. Připravte si například tradiční borůvkovou marmeládu podle receptu našich prababiček.

Suroviny

borůvky 1 kg
krystalový cukr 400 g
citronová štáva
čerstvě vylisovaná, z 1 citronu

Postup

1

Borůvky důkladně probereme a několikrát propereme v čisté vodě. Ovoce necháme okapat.

2

Umyté borůvky dáme do hrnce a dáme zvolna vařit. Za občasného promítání je zredukujeme cca na polovinu.

3

Do uvařeného základu přimícháme cukr, citrónovou šťávu a vše opět krátce provaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí.

4

Hotový džem naplníme do čistých a dobře vyschlých sklenic, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout.

Foto: Pexels.com

Autor: Marcela

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Co je to nezdravé hubnutí a jak škodí zdraví?
  • Zdraví a výživa

Co je to nezdravé hubnutí a jak škodí zdraví?

Internet i knihy jsou plné nejrůznějších způsobů, jak zhubnout. Od jablečné diety, přes nízkosacharidovou, bezlepkovou až po různé hladovky. Jenže ne každá cesta k hubenějšímu já je zdravá. Co si můžete nezdravým hubnutím způsobit? ...

Obchod Apetit