Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tradiční borůvková marmeláda podle prababičky

Tradiční borůvková marmeláda podle prababičky

Hodnocení receptu
4.8/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2040 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 480 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Modré borůvky patří k létu. Jsou výborné do koláčů i smetanových dezertů. Fantasticky chutnají čerstvé, ale také v podobě zavařenin a džemů. Připravte si například tradiční borůvkovou marmeládu podle receptu našich prababiček.

Suroviny

krystalový cukr 400 g
čerstvě vylisovaná, z 1 citronu

Postup

1

Borůvky důkladně probereme a několikrát propereme v čisté vodě. Ovoce necháme okapat.

2

Umyté borůvky dáme do hrnce a dáme zvolna vařit. Za občasného promítání je zredukujeme cca na polovinu.

3

Do uvařeného základu přimícháme cukr, citrónovou šťávu a vše opět krátce provaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí.

4

Hotový džem naplníme do čistých a dobře vyschlých sklenic, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout.

Foto: Pexels.com

Autor: Marcela

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč