Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Směs „Chléb s máslem“
Směs „Chléb s máslem“
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Směs „Chléb s máslem“

3.8/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné na 2 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2783 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 587 g
Tuky 7 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hodí se na chleba se sýrem a šunkou i ke studeným masům a do rýžového salátu nebo nasekaná do majonézy jako remuláda.

Suroviny

okurka 750 g
nakládačky
cibule 625 g
na silná kolečka
paprika 375 g
červená nebo žlutá
sůl 3 PL
vinný ocet bílý 1 l
třtinový cukr 500 g
hořčičné semínko 1 PL
kopr 1 snítka
nebo koprová semínka

Postup

1

Okurky spařte vroucí vodou, sceďte a zchlaďte pod tekoucí vodou. Po okapání je nakrájejte na kolečka a dejte do skleněné mísy. Přimíchejte cibuli, pokrájenou papriku a sůl a přikryté nechte stát přes noc.

2

Pak zeleninu propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci přiveďte k varu ocet, cukr, kurkumu, hořčici a kopr. Vařte 10 minut a pak přidejte zeleninu. Rychle převařte a vypněte. Plňte do sklenic a uzavřete je. Směs můžete jíst hned po vychladnutí, ale vydrží vám nejméně jeden rok.

Recept je převzatý z knihy Oded Schwartz: Konzervování, Ikar.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...