0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Směs „Chléb s máslem“

Směs „Chléb s máslem“
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Směs „Chléb s máslem“

3.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné na 2 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2783 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 587 g
Tuky 7 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hodí se na chleba se sýrem a šunkou i ke studeným masům a do rýžového salátu nebo nasekaná do majonézy jako remuláda.

Suroviny

okurka 750 g
nakládačky
cibule 625 g
na silná kolečka
paprika 375 g
červená nebo žlutá
sůl 3 PL
vinný ocet bílý 1 l
třtinový cukr 500 g
kurkuma (mletá) 2 ČL
hořčičné semínko 1 PL
kopr 1 snítka
nebo koprová semínka

1 Okurky spařte vroucí vodou, sceďte a zchlaďte pod tekoucí vodou. Po okapání je nakrájejte na kolečka a dejte do skleněné mísy. Přimíchejte cibuli, pokrájenou papriku a sůl a přikryté nechte stát přes noc.

2 Pak zeleninu propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci přiveďte k varu ocet, cukr, kurkumu, hořčici a kopr. Vařte 10 minut a pak přidejte zeleninu. Rychle převařte a vypněte. Plňte do sklenic a uzavřete je. Směs můžete jíst hned po vychladnutí, ale vydrží vám nejméně jeden rok.
 

Recept je převzatý z knihy Oded Schwartz: Konzervování, Ikar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč