Hodí se na chleba se sýrem a šunkou i ke studeným masům a do rýžového salátu nebo nasekaná do majonézy jako remuláda.
Suroviny
okurka
750
g
nakládačky
cibule
625
g
na silná kolečka
paprika
375
g
červená nebo žlutá
sůl
3
PL
vinný ocet bílý
1
l
třtinový cukr
500
g
kurkuma (mletá)
2
ČL
hořčičné semínko
1
PL
kopr
1
snítka
nebo koprová semínka
Postup
1
Okurky spařte vroucí vodou, sceďte a zchlaďte pod tekoucí vodou. Po okapání je nakrájejte na kolečka a dejte do skleněné mísy. Přimíchejte cibuli, pokrájenou papriku a sůl a přikryté nechte stát přes noc.
2
Pak zeleninu propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci přiveďte k varu ocet, cukr, kurkumu, hořčici a kopr. Vařte 10 minut a pak přidejte zeleninu. Rychle převařte a vypněte. Plňte do sklenic a uzavřete je. Směs můžete jíst hned po vychladnutí, ale vydrží vám nejméně jeden rok.
Recept je převzatý z knihy Oded Schwartz: Konzervování, Ikar.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů )