Směs „Chléb s máslem“

Směs „Chléb s máslem“

2.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné na 2 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2783 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 587 g
Tuky 7 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hodí se na chleba se sýrem a šunkou i ke studeným masům a do rýžového salátu nebo nasekaná do majonézy jako remuláda.

Suroviny

okurka 750 g
nakládačky
cibule 625 g
na silná kolečka
paprika 375 g
červená nebo žlutá
sůl 3 PL
vinný ocet bílý 1 l
třtinový cukr 500 g
kurkuma (mletá) 2 ČL
hořčičné semínko 1 PL
kopr 1 snítka
nebo koprová semínka

1 Okurky spařte vroucí vodou, sceďte a zchlaďte pod tekoucí vodou. Po okapání je nakrájejte na kolečka a dejte do skleněné mísy. Přimíchejte cibuli, pokrájenou papriku a sůl a přikryté nechte stát přes noc.

2 Pak zeleninu propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci přiveďte k varu ocet, cukr, kurkumu, hořčici a kopr. Vařte 10 minut a pak přidejte zeleninu. Rychle převařte a vypněte. Plňte do sklenic a uzavřete je. Směs můžete jíst hned po vychladnutí, ale vydrží vám nejméně jeden rok.
 

Recept je převzatý z knihy Oded Schwartz: Konzervování, Ikar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit